De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 30 – 2017

Wouter Nijsen
30 juli 2017, 16:09
4 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 30 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 30 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. AppEvent

AppEvent bespreekt dagelijks apps die tijdelijk gratis in de App Store staan. Bovenin de app vind je de review van de dag en nieuwsupdate, maar ook vind je er regelmatig nieuwsberichten uit app-land en interessante Kickstarter-projecten. Nieuw is de Today-widget, waarmee je vanuit het Berichtencentrum de review van de dag kunt checken.

Je stelt de widget in door het Berichtencentrum op je iPhone of iPad te openen, op ‘wijzig’ te tikken en daar de AppEvent-app te activeren. Volgens verschijnt de widget bij de Vandaag-weergave.

Download AppEvent in de App Store (gratis)

AppEvent

MCM Publishers

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

2. Vertrouwde Contacten

Google heeft zijn app Vertrouwde Contacten ook voor iOS uitgebracht. Het idee achter deze app is dat je enkel jouw meest vertrouwde contacten toevoegt, zoals familieleden en beste vrienden. Vervolgens is het altijd mogelijk om de locatie van elkaar te achterhalen.

Stel een familielid wil jouw locatie weten om te zien of alles goed gaat, dan vraagt diegene dit aan in de app. Vervolgens krijg jij een berichtje op je iPhone. Gaat het goed met je? Dan druk je op de knop en krijgt het familielid je locatie niet te zien.

Download Vertrouwde Contacten in de App Store (gratis)

Vertrouwde contacten

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

3. AH Productscanner

Albert Heijn geeft met de AH Productscanner-app meer achtergrondinfo over zijn producten. Met de hulp van augmented reality toont de app de herkomst van bijvoorbeeld een stukje zalmfilet. Volgens de supermarktketen hebben klanten nog steeds veel vragen over de ingrediënten van een product en wat je er allemaal mee kunt maken.

Al deze info past alleen niet op de verpakking, dus pakt Albert Heijn het anders aan. Door met de app je cameralens op een product te richten, geeft de app allerlei handige en interessante informatie in augmented reality.

→ Download de AH Productscanner-app in de App Store (gratis)

4. Domino Drop

Puzzelgame Domino Drop is de gratis App van de Week. Het spel combineert de gameplay van Tetris met dominostenen en het resultaat is origineel en vermakelijk. Het idee is dat je dominostenen van boven naar beneden laat vallen. Raken twee helften van dezelfde kleur en hetzelfde cijfer elkaar, dan verdwijnen ze.

De aankleding is direct om verliefd op te worden. Er staat een dominodoos op tafel, waar je de deksel vanaf schuift. Vervolgens klikt er via usb een apparaatje in de doos dat de score bijhoudt.

Download Domino Drop in de App Store (gratis)

Domino Drop

Vitalii Zlotskii

€ 1,99 via App Store

5. Apple Store-app

De Apple Store-app is van een kleine, maar belangrijke update voorzien. De belangrijkste verbetering is de optie om Touch ID te gebruiken om te betalen met je Apple ID. De tweede verbetering heeft te maken met de voorraad van iPhones bij de Apple Stores.

Wil je een iPhone bij een Nederlandse Apple Store aanschaffen, dan kun je nu vanuit de app checken of het toestel op voorraad is. Handig, omdat je hierdoor duidelijker ziet of het de moeite waard is om naar de Apple Store in Amsterdam, Den Haag of Haarlem te rijden.

Download de Apple Store-app in de App Store (gratis)

Apple Store

Apple

Gratis via App Store

6. Linelight

Hoe een puzzel met alleen maar lijntjes en kleurtjes tóch een avontuurlijk gevoel kan bieden. Linelight doet het precies goed. In het spel veeg je met je vinger over het scherm om een verlicht streepje de goede kant op te slepen. Dat gaat altijd over een lijntje.

In principe is het simpel: je moet het lijntje volgen en onderweg obstakels ontwijken. Daarnaast glijd je over schakels om platformen te laten bewegen en vijandelijke rode streepjes in je voordeel te laten werken. Ondertussen verzamel je gekleurde ruitjes.

Download Linelight in de App Store (2,29 euro)

Linelight

BT Productions

€ 1,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen