De 10 leukste iOS-apps in de App Store van week 30 – 2016
Lars Paymans

Traditiegetrouw sluit iPhoned het weekend af met een handig overzicht met alleen de leukste iOS-apps en updates van de afgelopen week. Kijk snel of jij al bekend bent met deze top-apps.

De leukste iOS-apps op een rijtje

Door de constante stroom van nieuwe apps is het lastig bij te houden welke de moeite waard zijn om op je iOS-apparaat te installeren. Slechts een klein deel is immers echt goed, en deze apps zetten we daarom in het zonnetje in dit wekelijkse overzicht.

Microsoft Pix Camera (AppStore Link) Microsoft Pix Camera
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Microsoft Pix is een nieuwe app die kunstmatige intelligentie gebruikt om je foto’s op eigen houtje er mooier uit te laten zien. Microsoft beweert zelfs dat de app hierdoor beter is dan de Camera-app van Apple. Tijdens het testen van de app leverde Pix in ieder geval mooie foto’s op.

HERE WeGo (AppStore Link) HERE WeGo
Ontwikkelaar: HERE Apps LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

HERE WeGo is de nieuwe versie van HERE Maps, maar blijft gewoon gratis te gebruiken. De navigatie-app helpt je nu met het vinden van de juiste route, ongeacht welk vervoersmiddel je gebruikt. Nog steeds ligt de nadruk op het aanbieden van de beste offline kaarten van de markt.

Plekk (AppStore Link) Plekk
Ontwikkelaar: Plekk Nederland Kft
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Dating-apps zijn er al genoeg, maar Plekk doet zijn best om met een originele invalshoek een plaatsje op de markt te veroveren. Door in te checken bij je favoriete locaties kun je meteen laten zien wat je leuk vindt. Ook kom je in contact met mensen die deze interesses en locaties delen.

Runkeeper- GPS Running Tracker (AppStore Link) Runkeeper- GPS Running Tracker
Ontwikkelaar: RunKeeper, LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Runkeeper is vanaf deze week socialer dan ooit dankzij de introductie van rengroepen. Hierdoor kun je andere mensen uitdagen, waardoor jouw motivatie om net een beetje harder en verder te lopen natuurlijk alleen maar toeneemt.

Google Maps - GPS Navigation (AppStore Link) Google Maps - GPS Navigation
Ontwikkelaar: Google, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Google Maps ziet er sinds deze week anders uit door een aantal subtiele veranderingen. Zo zijn kaarten duidelijker gemaakt, en kun je interessante locaties nu gemakkelijk herkennen aan de lichtoranje gloed die eroverheen hangt.

Severed (AppStore Link) Severed
Ontwikkelaar: DRINKBOX STUDIOS INC.
Beoordeling: 12+
Prijs: € 7,99 Download

Severed is de nieuwe topgame voor je iPhone en iPad. Combineer het vechtsysteem van Infinity Blade met een dungeon crawler en je krijgt een geweldig avontuur dat vol staat van epische gevechten en prachtige locaties. Een aanrader!

Pocket Casts (AppStore Link) Pocket Casts
Ontwikkelaar: ShiftyJelly PTY LTD
Beoordeling: 9+
Prijs: € 4,49 Download

Podcast-app Pocket Casts onderscheidt zich verder van de concurrentie met de introductie van een compleet nieuwe interface, ondersteuning voor 3D Touch en uitgebreide opties om nieuwe podcasts te ontdekken.

PokeMatch for Pokemon GO - Find Local Trainers And Poke Dates (AppStore Link) PokeMatch for Pokemon GO - Find Local Trainers And Poke Dates
Ontwikkelaar: RenualSoftware B.V.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

De hype rondom Pokémon GO is nog lang niet voorbij, en PokeMatch is het resultaat van het immense succes van dit spel. Met de app kun je naast Pokémon ook een leuke date vangen die net zo enthousiast is over Pokémon GO als jij.

Road Not Taken (AppStore Link) Road Not Taken
Ontwikkelaar: Spry Fox LLC
Beoordeling: 9+
Prijs: € 5,49 Download

Road Not Taken is een puzzelgame die al een tijdje op spelcomputers beschikbaar is, maar nu ook de overstap maakt naar de iPhone en iPad. De prachtige grafische stijl wordt gecombineerd met slimme puzzels die je flink aan het denken zetten.

WhatsApp Messenger (AppStore Link) WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

WhatsApp is er weer iets handiger op geworden deze week. Zo kun je grotere emoji versturen, je chats te archiveren en zoom je voortaan heel gemakkelijk in op een video terwijl je maar een hand gebruikt. Handig!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.