De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 3 – 2017

Wouter Nijsen
22 januari 2017, 16:15
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 3 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 3 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 3 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Watch Player

Peter Knapp

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

WatchPlayer is een app die doet wat Apples eigen podcast-app eigenlijk al jaren had moeten doen: podcasts afspelen op de Apple Watch zonder dat je iPhone in de buurt is. Ook via de speaker van het horloge. Door in de iPhone-app eerst de podcast te zoeken die je via de Apple Watch wil luisteren, kun je deze daarna versturen naar de Watch-app. Het kan even duren totdat dit bestand ontvangen is, wat ook direct het grootste minpunt van WatchPlayer is.

Meitu- Photo Editor & AI Art

Xiamen Meitu Technology Co., Ltd.

Gratis via App Store

Met Hand-drawn van de populaire app Meitu maak je van jouw foto een ‘handgemaakt schilderij’. Dat werkt uiteraard gewoon met software van de app. Volgens Meitu is er op het moment van schrijven ruim 90 miljoen keer van de functie gebruikgemaakt, zo toont een teller als je hem wilt proberen. Gebruikers kiezen voor een foto uit hun album of maken een nieuwe foto. Het nieuwe kiekje kun je meteen voorzien van een filter, wat foto’s bijvoorbeeld een frisse of jonge uitstraling geven.

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store

Evernote 8.0 is nu te downloaden voor alle iOS-gebruikers en laat vanaf de minuut dat je hem opstart zien dat er een andere weg ingeslagen wordt. Het herkenbare homescreen is verdwenen, zodat je meteen verder kunt werken aan je meest recente notities. Een bewuste keuze om de manier waarop je Evernote gebruikt te versnellen. Naast het frisse, felgekleurde nieuwe uiterlijk is er ook een nieuwe navigatietool toegevoegd.

Filmic Pro-Video Camera

Bending Spoons Apps ApS

Gratis via App Store

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben allebei een prima camera, maar het kan altijd beter. De camera-app Filmic Pro heeft een bèta uitgebracht waarmee je nog mooiere beelden kunt maken. Vind je de opnames van de iPhone vaak flauw of flets, dan maakt de bètasoftware van Filmic Pro dat beter. De app stelt gebruikers in staat om 4K-video’s te schieten in ‘log profile’. Dankzij de kleurcorrectie is de video zo aan te passen dat details in schaduwen en heldere gedeeltes niet verloren gaan.

Angry Birds Space

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Apple kiest bij zijn gratis App van de Week-promotie vaak voor wat obscure titels, maar deze week is dat absoluut niet het geval. Je kunt namelijk de komende zeven dagen gratis Angry Birds Space downloaden. Dit is het derde vervolg op het originele Angry Birds-spelletje, dat zich afspeelt in de ruimte. Het leuke aan deze setting is dat de wereld niet plat is, maar bestaat uit allerlei kleine planeetjes met elk hun eigen zwaartekracht.

GarageBand

Apple

Gratis via App Store

Goed nieuws voor gebruikers van GarageBand, want de muziekmaak-app heeft een flinke update gekregen. Zo kun je in versie 2.2 gebruikmaken van een opnieuw ontworpen geluidenkiezer. In deze geluidenkiezer kun je snel Touch-instrumenten en patches vinden om te gebruiken in je producties. Onderdeel van deze kiezer is nu ook het nieuwe Touch-instrument Alchemy. Daarnaast is het nu makkelijker om op te nemen met de vernieuwde audiorecorder. Je kunt nu makkelijk meerdere versies van eenzelfde opname maken.

Socratic by Google

Google LLC

Gratis via App Store

Socratic is een nieuwe iOS-app die de camera van je iPhone gebruikt om je te helpen met schoolopdrachten. Omdat de app de Nederlandse taal niet ondersteunt, komt de app dan ook vooral van pas bij wiskundige vraagstukken. Het werkt zo. Na het opstarten van de app wordt de camera automatisch geopend. Deze fungeert als een scanner, waarmee je een pagina uit je wiskundeboek kunt inscannen. Ook handgeschreven sommen worden echter goed herkend door Socratic.

Vertigo Music

Vertigo Media, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Vertigo is een nieuwe app waarmee je samen met vrienden gelijktijdig naar dezelfde muziek kunt luisteren. De app werkt met Spotify Premium. Degene die ‘uitzendt’ en de mensen die luisteren hebben allemaal zo’n account nodig. Op die manier zorgt de app dat er legaal naar muziek geluisterd wordt. Je kunt één-op-één naar muziek luisteren, het met een kleine groep doen of jouw luistersessie wereldwijd beschikbaar maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu