De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 3 – 2016

Wouter Nijsen
24 januari 2016, 15:50
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 3 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de Muziekmemo’s-app van Apple, kreeg Receptenmaker een grote update en werd Kickstarter-hit Exploding Kittens uitgebracht voor iOS.


Waarom we muziek zo mooi vinden, is vooral een gevoel. De één houdt van gevoelige gitaarriffjes, de ander van beukende beats. Muziek kan een gevoel versterken of juist aanwakkeren. De muziek-app Feel draait niet alleen om jouw gevoel, maar ook om die van vrienden. Je kunt dan zien wat voor gevoel of emotie vrienden en familie uit bepaalde nummers halen en of dat overeen komt met je eigen beoordeling.

Muziekmemo's

Apple

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Muziekmemo’s is een nieuwe app van Apple gericht op muzikanten. Het is een app waarmee je gemakkelijk muziek kunt opnemen, wanneer je bijvoorbeeld een tof idee te binnen schiet of je gewoon iets wilt opslaan. De applicatie is uitgebreider dan de Dictafoon-app, maar wel een stuk simpeler dan GarageBand. Muziekmemo’s registreert automatisch geluid, waardoor je geen knoppen hoeft in te drukken om te beginnen met opnemen.

Exploding Kittens®

Exploding Kittens, Inc

€ 1,99 via App Store

Exploding Kittens wordt omschreven als ‘Russisch roulette met katten’. Het is een kaartspel waarbij alle spelers steeds een kaart van een stapel pakken. Op die stapel ligt echter een ‘Exploding Kitten’. Pak je die, ben je af. Het spel is nu ook beschikbaar op iOS, al kun je alleen spelen via een lokale verbinding. Dat is onhandig, omdat je vrienden een iPhone moeten hebben, het spel dienen te kopen én in dezelfde ruimte moeten zijn.

Auto Spotter

Ali Farhat

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Auto Radar helpt je bij het vinden van een betaalbare occasion met behulp van het kenteken van eenzelfde auto. Door het kenteken in te voeren, hoest Auto Radar een lijst van vergelijkbare auto’s op die bij jou in de buurt te koop staan. Aan de hand van informatie van RDW worden vervolgens merk en model, bouwjaar en carrosserie gematcht met advertenties op Marktplaats.

Receptenmaker

Mobiel Bekeken

Gratis via App Store

De Nederlandse app Receptenmaker, waarmee je recepten kunt ontdekken en opslaan, heeft een grote update gekregen. Allereerst is 3D Touch-ondersteuning toegevoegd, zodat je de app niet telkens hoeft te doorzoeken om een geschikt recept te vinden. Belangrijker is dat ‘Inspiratie’ volledig is vernieuwd. In het tabblad vind je nu de optie om Allerhande- en Hallo Jumbo-recepten te doorzoeken.

MarcoPolo Ocean

MarcoPolo Learning, Inc.

Gratis via App Store

MarcoPolo Ocean is een app gericht op kinderen waarin zij alles leren over de oceaan: van de dieren die erin leven tot de planten die er groeien. Het is een soort digitale zandbak waarin kinderen rustig spelen met objecten en zo van alles kunnen ontdekken. Centraal staat de groene knop bovenin, waarmee puzzels worden gestart. Elke puzzel wordt ingeleid met een stukje informatie, waarbij het wel jammer is dat de app alleen in het Engels werkt.

Dumpert

DT Media B.V.

Gratis via App Store

De Dumpert-app is toe aan versie 2.0 en die voegt een nieuw design en enkele functionaliteiten toe. De kleur zwart staat nu centraal en daarnaast zijn de vier tabbladen onderaan vervangen door drie nieuwe. Het gaat om ‘Nieuw’, ‘Toppers’ en ‘Dumpen’. Ook nieuw is de optie om video’s te streamen naar je tv via AirPlay of de Chromecast.


KnowMe maakt het bewerken van video’s op je iPhone heel makkelijk. In één scherm kun je foto’s en video’s bij elkaar zetten en zo een aantrekkelijk filmpje maken. Door je vinger op een foto te leggen, spreek je je eigen audio in en plaats je dit direct in je tijdlijn. Je kunt eindeloos veel clips toevoegen, rangschikken en ondersteunen met muziek.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu