De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 7 leukste iOS-apps in de App Store van week 3 – 2015

Wouter Nijsen
18 januari 2015, 16:24
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store van week 3 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Chrome Remote Desktop

Google LLC

Gratis via App Store

Chrome Remote Desktop verscheen vorig jaar voor Android en is er nu ook voor iOS. Met de app projecteer je het beeldscherm van je pc of Mac op dat van je iPhone of iPad, waarna je via het touchscreen van je iOS-apparaat de complete desktop-ervaring krijgt. Dat is bijvoorbeeld handig als je in bed ligt met je iPhone en bent vergeten om je computer uit te zetten. Wanneer je app met je pc of Mac verbonden is, kun je door over het scherm te vegen de muis besturen.

Bus & Trein: OV Planner, Metro, Tram, Veerboot, Bus en Trein openbaar vervoer tijden live en reizen plannen

Sander de Koning

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Bus & Trein is een nieuwe ov-app van Nederlandse bodem die reisinformatie toont over de bus, trein, metro en tram. Daarnaast heeft ‘ie een speciale widget heeft waar je snel eventuele vertragingen kunt bekijken. In tegenstelling tot veel andere ov-apps in de App Store (denk aan 9292 en OV Delay) is Bus & Trein een betaalde app, al is de 1,99 euro die je ervoor moet neertellen te overzien. In ruil voor dat bedrag krijg je een vlotte en overzichtelijke app die live-gegevens toont van veelgebruikte vervoerders als de NS, Arriva, Connexxion, RET en Veolia.

Google Translate

Google LLC

Gratis via App Store

Google Translate is afgelopen week van een update voorzien, waardoor de app in één klap veel handiger is geworden voor mensen die naar het buitenland reizen. Dat komt door twee nieuwe functies: het vertalen van geschreven taal en het vertalen van gesproken taal. Ben je in het buitenland en begrijp je een woord niet, dan richt je er je iPhone-camera op en wordt het voor je ogen vertaald. De app doet hetzelfde met gesproken tekst.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Ook Maps kreeg deze week een update. Het is nu mogelijk om bij elke stad de weersinformatie te zien. Dit doe je door naar de betreffende stad in de app te zoeken en vervolgens op de grote balk onderin het scherm te tikken. Een andere handige toevoeging is de mogelijkheid om bij het zoeken naar restaurants te filteren op het type keuken. Hiermee kun je als gebruiker gerichter zoeken naar eetgelegenheden in de buurt die door bezoekers zijn beoordeeld.

ArtStudio - Draw and Paint

Lucky Clan

€ 5,99 via App Store

We stonden donderdag stil bij enkele apps die fotograaf Robert Jahns graag gebruikt. Jahns staat bekend om zijn fotokunst op Instagram en maakt deze geheel met z’n iPhone. “De belangrijkste app is ArtStudio”, zegt Jahns. Deze tool is beschikbaar voor de iPhone en iPad en kost 4,99 euro. De app wordt voornamelijk door professionals gebruikt om kunstwerken te maken of foto’s aan te passen. ArtStudio is met al zijn functies en lagen een soort Adobe Photoshop op zakformaat.

Be My Eyes – Helping blind see

Be My Eyes

Gratis via App Store

Blinde mensen lopen tegen problemen aan waar anderen geen last van hebben. Bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum van etenswaren checken of onderscheid maken tussen tomatensaus en bonen als ze in eenzelfde soort blik zitten. De unieke app Be My Eyes zorgt dat blinde mensen hierin begeleiding krijgen door ziende gebruikers. Geef je je op als vrijwilliger, dan krijg je een notificatie als iemand hulp nodig heeft. Via een live videoconnectie maak je verbinding. Jouw beeld als ziende wordt niet doorgestuurd, wel wordt de camera van de iPhone aan de andere kant ingeschakeld.


De IFFR-app is een handige gids voor het Film Festival Rotterdam, dat volgende week van start gaat. Bij het openen zie je zes vakjes om door de app te navigeren. Wil je door de films bladeren op alfabetische volgorde, dan zit je bij ‘Films & Events’ goed. Je kan dan op elke film tikken, waarna je meer informatie krijgt. Hier lees je onder meer een synopsis van de film, kun je screenshots en een trailer bekijken en check je wanneer de vertoningen plaatsvinden tijdens het festival.

Welke apps van de afgelopen week zijn volgens jou ook de moeite waard? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu