De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 29 – 2017

Rick van der Veer
23 juli 2017, 16:06
4 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 29 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 29 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Snapchat

Het is eindelijk mogelijk om in Snapchat langere video’s op te nemen, maar wel met een twist. Je kunt zestig seconden lang de opnameknop ingedrukt houden om op te nemen. Vervolgens wordt de video opgedeeld in korte clips van tien seconden. Deze clips zijn als serie te publiceren en te bekijken.

Na het opnemen krijg je de mogelijkheid om een clip weg te laten, of de gehele lange video te publiceren. Leuk is dat Snapchat ook een nieuwe tool heeft geïntroduceerd om op een nog creatievere manier te bewerken. Hiervoor druk je op het schaartje en daarna op het penseeltje.

Download Snapchat in de App Store (gratis)

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

2. App de Vakantiedokter

Er zijn weinig dingen vervelender dan ziek worden op vakantie, maar mocht het er toch van komen, dan is het fijn dat je een betrouwbare app op je iPhone heb staan. App de Vakantiedokter is gemaakt door het Zilveren Kruis en zit vol met handige tips. Zo kun je direct in contact komen met een medewerker om vragen te stellen.

Ook handig: als je voordat je op vakantie gaat deze app al installeert, krijg je alvast info over gezondheidsrisico’s en mogelijke vaccinaties. Ook als je geen lid bent van het Zilveren Kruis kun je de app gewoon gratis downloaden en gebruiken.

Download App de Vakantiedokter in de App Store (gratis)

Zilveren Kruis Wijzer

Zilveren Kruis

Gratis via App Store

3. Google Trips

Google Trips is de vakantie-app van Google. Als je diensten als Gmail en Google Maps gebruikt en een Google-account hebt, is dit de ultieme vakantie-app voor jou. Op basis van je mails en locaties stelt Google Trips namelijk op eigen houtje een profiel samen over jouw vakantiebestemming.

Zo bewaart de app je tickets van het vliegtuig, de locatie van het hotel en geeft de app suggesties voor leuke evenementen en plaatsen om heen te gaan. Een absolute aanrader.

Download Google Trips in de App Store (gratis)

Google Trips – Plan Your Trip

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

4. Yankai’s Triangle

Apples gratis App van de Week is deze week het uitstekende Yankai’s Triangle. Deze game had vorig jaar november al een mooi plekje in onze maandelijkse lijst met favoriete nieuwe iOS-games van die maand. De game is opgedeeld in speelvelden vol met driehoekjes. Door op een driehoekje te tikken, draait deze.

Het doel is om de verschillende driehoekjes op het scherm zo te draaien totdat ze één grote driehoek vormen. Hiervoor kijk je naar het patroon op de vormpjes, want hoeken met dezelfde kleur blijven aan elkaar plakken. Toegegeven: het hele concept van driehoekjes draaien is niet waanzinnig spannend, maar het werkt goed en je verliest voor je er erg in hebt elk concept van tijd.

Download Yankai’s Triangle in de App Store (gratis)

YANKAI'S TRIANGLE

Kenny Sun

€ 3,49 via App Store

5. KNVB Oranje

Met de officiële KNVB Oranje-app blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Nederlands elftal én het Nederlands vrouwenelftal. De app biedt overzichten van het laatste officiële nieuws, video’s van wedstrijden en interviews en live informatie over wedstrijdstanden en foto’s.

Met optionele pushmeldingen hoef je de app niet open te houden als je een wedstrijd wil volgen. Bovendien biedt de app inzicht in allerlei statistieken van onze elftallen en de spelers die er voor spelen. In de laatste update zijn gegevens over stadions toegevoegd, zodat je beslagen ten ijs komt als je naar een wedstrijd gaat.

Download KNVB Oranje in de App Store (gratis)

KNVB Oranje

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Gratis via App Store

6. Apple Clips

Apples videobewerk-app Clips heeft zijn eerste update gekregen. Met Clips wil Apple het zo makkelijk mogelijk maken om een foto of video te bewerken. Met een paar drukken op je scherm verander je een simpele selfie in een foto met emoji, filters en geanimeerde stickers. Vooral bij de liefhebbers van deze stickers zal de update in de smaak vallen. Voortaan zitten er tal van bekende Disney- en Pixar-figuren in de app verwerkt. Van Mickey tot Woody en van Toy Story tot Inside Out; Apples samenwerking met Disney is beter dan ooit.

Naast de Disney- en Pixar-afbeeldingen heeft Apple tientallen nieuwe teksten, posters en filters toegevoegd. Apple heeft al toegezegd Clips regelmatig uit te breiden met dit soort updates. Dat moet de app leuk houden om te gebruiken. Onthoud wel dat je alle stickers afzonderlijk moet downloaden als je ze voor het eerst gebruikt.

Download Clips in de App Store (gratis)

Clips

Apple

Gratis via App Store
Categorie: Apps algemeen
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's