De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 29 – 2016

Lars Paijmans
24 juli 2016, 15:58
4 min leestijd
De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 29 – 2016

Het is weer zondag en dat betekent dat iPhoned weer een verse lijst voor je heeft met daarin alleen de leukste iOS-apps van de afgelopen week. Ken jij al deze app-pareltjes al?

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

Iedere week worden er duizenden nieuwe apps in de App Store van Apple geplaatst. Slechts een handjevol zijn echter de moeite van het bespreken waard, die we in dit wekelijkse overzicht nog eens extra in het zonnetje zetten.

Tinycards - Fun Flashcards

Duolingo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tinycards is een nieuw initiatief van Duolingo om mensen makkelijker dingen te laten leren. Door zelf kaartjes in de app aan te maken, stel je zelf een geheugentest samen die bijvoorbeeld goed van pas komt als je een proefwerk of presentatie aan het voorbereiden bent. Of als je alle 150 Pokémon van Pokémon GO uit je hoofd wilt leren natuurlijk.

Scrivener

Literature & Latte

€ 28,99 via App Store

Natuurlijk kun je tekst verwerken in Pages en de Notities-app, maar iedereen die serieus overweegt om teksten te schrijven op zijn of haar iPhone of iPad, kan beter aan de slag met Scrivener. Deze enorm uitgebreide en stijlvol vormgegeven schrijf-app heeft een flink prijskaartje, maar wordt door ervaren tekstschrijvers geprezen als het ideale hulpmiddel voor het verwerken van langere verhalen.

Polyforge

ImpactBlue Studios Pty Ltd

Gratis via App Store

Stijlvolle puzzelgames kunnen er wat ons betreft niet genoeg zijn, en Polyforge is een mooie aanvulling voor dit lijstje. In deze game is het de bedoeling om de vorm van een object in te kleuren terwijl een pijltje in hoog tempo rondom het object draait. Het is aan jou om overal een beetje verf aan te brengen, zonder dat je over een bestaande lijn heen schildert.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Snapchat blijft zichzelf regelmatig vernieuwen, en dat was deze week niet anders. Een leuke update voor dit sociale netwerk maakt het mogelijk om de Bitmoji-app aan Snapchat te koppelen, zodat een cartoonesk alter ego altijd in de buurt is. Leuk om een foto te versieren met een tekenfilmfiguur dat gebaseerd is op jouw uiterlijk.


Dots & Co is het derde deel uit de Dots-puzzelserie en doet niet veel nieuws. Wel is het de meest complete, gevarieerde en meest gepolijste versie uit de serie. In totaal zijn er 155 levels in de app te vinden met vijftien verschillende speltypes, een aantal wat waarschijnlijk uitgebreid wordt in komende updates. In elk level verbind je stippen aan elkaar van dezelfde kleur om ze weg te spelen.

Highly — Highlight to share.

Highly

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Op de middelbare school markeerden we teksten altijd met een dikke gele markeerstift en Highly doet precies dat voor iOS. Door met je vinger over tekst te slepen kun je het snel markeren, zodat je het niet alleen makkelijk kunt terugvinden maar ook snel met je vrienden kunt delen. Even wennen, maar zeker het proberen waard.

Hopper: vlucht, hotel, auto

Hopper

Gratis via App Store

Hopper heeft deze week een grote update gekregen, en komt met het oog op het vakantieseizoen precies op tijd. Met de app kun je snel kortingen zoeken voor vluchten. Daarnaast kan Hopper ook redelijk goed inschatten hoe en wanneer prijzen veranderen.

Canva: ontwerp, foto en video

Canva

Gratis via App Store

Als je jouw vakantiefoto’s wilt laten onderscheiden van die van je vrienden, kun je dat heel gemakkelijk doen met Canva. Deze nieuwe app zit tot de rand gevuld met filters en teksten om over je foto’s heen te leggen. Canva is bovendien voor een groot deel gratis te gebruiken.

Dunkers

Colin Lane Games AB

Gratis via App Store

Games hoeven er niet goed uit te zien om vermakelijk te zijn. Dunkers had zo uit de jaren van de SNES kunnen komen, maar is daardoor niet minder verslavend. Dunkers is heel simpel: probeer met jouw pixelpoppetje een punt bij de tegenstander te scoren door een basketbal in het net te gooien. Het afpakken van de bal is een chaotisch karwei, wat alleen maar leuker wordt als je het tegen moeilijkere tegenstanders opneemt.

Motion Stills - GIF, Collage

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google maakte Live Foto’s een paar maanden geleden in een klap een stuk leuker met Motion Stills, een app waarmee je de geanimeerde plaatjes kunt gladstrijken en omzetten in een gif. Een update voegde deze week de optie toe om ze vooruit en terug te spoelen.


Eén van de meest gewaardeerde en meest lastige puzzelgames van de laatste tijd is vanaf nu beschikbaar op iOS. Snakebird is voor de echte doorzetters. Hoewel het spel er enorm kleurrijk uitziet, moet je je daar niet door laten bedriegen. Het vrolijke design compenseert voor de bikkelharde levels waar je doorheen probeert te ploegen. Ze lijken in het begin vaak onmogelijk als je het een paar keer probeert, totdat je ineens ziet hoe een puzzel in elkaar steekt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu