De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 28 – 2015

Wouter Nijsen
12 juli 2015, 15:50
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 28 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De apps hieronder zijn zeker de moeite van het downloaden waard.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

De NS Reisplanner Xtra-app voor iOS is deze week bijgewerkt naar versie 4.0. Die maakt het onder meer mogelijk om reisopties op te vragen voor het volledige openbaar vervoer. Dat betekent dat je de app nu niet alleen met de trein, maar ook voor reizen met de bus, metro of tram kunt gebruiken. Door in de vernieuwde applicatie een adres in te voeren, kun je vervolgens in het menu schakelen tussen de verschillende reisopties.

Klok - Time Zone Converter

Buuuk Private Limited

Gratis via App Store

Klok is een app en widget waarmee je supersnel kunt zien hoe laat het in een andere tijdzone is. Klok zet vanzelf enkele plaatsen ter wereld in een widget, maar via de app kun je dat aanpassen naar eigen wens. Tik op het plusteken rechtsboven in de app om een plek toe te voegen. Niet alle plaatsen ter wereld zijn beschikbaar, zo is alleen Amsterdam er als Nederlandse tijd en Brussel in België.

Obscura Camera

Ben McCarthy

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Obscura is in de basis een vrij normale foto-app, maar onderscheidt zich door het fraaie uiterlijk. De app werkt met donkere kleuren en presenteert de opties op een simpele manier. Onderin vind je drie knopjes (exposure, schieten en focus) met daarboven een plus- en minteken om een aantal zaken aan te passen. Zoals een goede foto-app betaamt zijn er ook genoeg mogelijkheden om geschoten kiekjes op te leuken.

Alphabear: Word Puzzle Game

Spry Fox, LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Alphabear is een nieuw spel in de App Store en de naam verraadt al waar we mee te maken hebben; namelijk het alfabet en beren. De levels bestaan uit een vlak met letters. Maak je met letters een woord, dan verschijnen er beren in beeld. Door letters rondom de beren weg te spelen, groeien de Alphabears. Hoe groter ze worden, des te beter je uiteindelijke score is.


Weet je nog hoe warm het gisteren buiten was? Met HotOrCold zie je direct of het vandaag hetzelfde, koeler of nog iets warmer is. Dat is eigenlijk het enige wat de app doet. Op het scherm (er is er maar één) staat met een cijfer aangegeven hoeveel graden het scheelt met gisteren. Dankzij de kleur (blauw of rood), zie je direct of het warmer of kouder is dan gisteren.

Furdemption - A Quest For Wings

RareSloth LLC

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Furdemption is een puzzelgame waarin je een konijn in verschillende levels naar een veertje probeert te brengen. Veilig dus. Dat is nog best lastig omdat er genoeg obstakels te vinden zijn die het konijntje om zeep kunnen helpen. En ga er maar vanuit dat dat regelmatig gebeurt. De bedoeling van elk level is dat het konijn de veer aan het eind te pakken krijgt, zodat hij uiteindelijk vleugels kan maken om uit de hel te ontsnappen.

Swing Racers (Slingeren Autos)

Morepork Games Limited

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In Swing Racers speel je als een klein autootje dat het moet opnemen tegen tegenstanders die door de computer worden bestuurd. Aan jou de taak om het karretje zo snel mogelijk door het level te loodsen en tegenstanders onderweg uit te schakelen. De game maakt gebruik van een handige besturing. Zo dien je je vinger voor het karretje op het scherm te leggen om gas te geven. Door vervolgens voorzichtig te vegen, maak je bochten.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu