De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 28 – 2018

15 juli 2018, 16:00
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 28 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 28 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Habitify

Habitify is een gewoonte tracker die je helpt met het aanleren van goede gewoonten. Zet de gewoontes in de app die je jezelf wilt aanleren en Habitify zorgt ervoor dat je er dagelijks mee aan de slag gaat. Het geeft gedurende de dag op verschillende momenten een notificatie met wat je moet doen, zoals ‘Ga 10 minuten wandelen’ of ‘Lees 30 minuten een boek’. Op de kalender kun je per dag steeds zien welke oefening je in welk dagdeel kan verwachten.

De app heeft net een grote update gekregen waarin een paar handige extra features zijn uitgerold. Zo kun je eventueel gevoelige informatie in de app vergrendelen met Touch ID of Face Id en is er een donkere modus toegevoegd als optie. Ook handig: Habitify synchroniseert op al je Apple-apparaten, dus je kunt moeiteloos switchen tussen je iPhone en Apple Watch bijvoorbeeld.

Habitify - Habit Tracker

Unstatic Ltd Co

Gratis via App Store

2. Room Racer AR

Augmented reality-games schieten als paddestoelen uit de grond. Tussen al het AR-geweld is daar de game Room Racer AR, die je weer even terugbrengt naar je jeugd. De nieuwe app laat je overal waar je wilt een racebaan neerleggen. Neem het in de singleplayer-modus op tegen bots of speel tegen je vrienden in de multiplayer-modus. De besturing is simpel gehouden, druk op het scherm om gas te geven.

Er zijn negen standaard racebanen te kiezen. Als je deze allemaal hebt uitgespeeld, mag je via de Track Builder je eigen banen bouwen. De app heeft zelfs iets weg van Mario Kart, aangezien je tijdens het racen allerlei power-ups kunt verzamelen om je tegenstanders te pesten.

Room Racer AR

Awkward Silence Ltd

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. LogoBrush

LogoBrush laat je zelf logo’s ontwerpen en vormgeven, zonder dat je er grof geld voor hoeft te betalen. Er valt uit meer dan 1 miljoen designs te kiezen die volledig te customizen zijn. De app is bedoeld om ook mensen zonder designervaring hun eigen logo te laten ontwerpen.

Kies je eigen designstijl, achtergrond en lettertype. Wil je je eigen visitekaartje of andere kaart maken? Ook dan biedt de app uitkomst, omdat de logo’s zo groot kunnen als jij wilt.

LogoBrush - Logo Maker

RoadRocks

€ 2,99 via App Store

4. Gboard

Gboard, het toetsenbord van Google, heeft een bijzondere update gehad. Afgelopen week maakte Google bekend dat het Morsecode heeft toegevoegd aan Gboard voor iOS. De functie is eerst getest in een bèta-versie voor Android. Wanneer je de Morse-functie aanzet, vult het toetsenbordvlak zich met twee grote puntkomma-icoontjes. Hoe vaak en met welk tempo je hierop drukt, zorgt ervoor dat je bepaalde woordsuggesties krijgt zoals je die gewend bent.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers ook echt in Morse kunnen typen, hebben ze de Morse Typing Trainer game gemaakt. Google zegt dat het gebruikers hierin binnen een uur Morse code kunnen leren. Het is zowel op je iPhone als Mac te oefenen.

Gboard: het Google-toetsenbord

Google

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Room Racer AR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu