De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 28 – 2017

Wouter Nijsen
16 juli 2017, 16:02
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 28 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 28 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Illi

Het is weer tijd voor een gratis topgame, want Apple heeft Illi uitgeroepen tot App van de Week. Je hebt maar één vinger nodig om deze game te spelen. De harige slak loopt automatisch, terwijl jij zorgt dat het beestje springt. Elk level is onderverdeeld in kleine zwevende platformpjes waar de slak aan blijft plakken. Het beestje loopt rondjes, totdat jij op het scherm tikt en het beestje een sprong maakt. Dit klinkt makkelijker dan het is. Al snel worden er namelijk obstakels op het platform geplaatst.

Download illi in de App Store (gratis)

illi

Set Snail

€ 1,99 via App Store

2. Waze

Navigatie-app Waze had al een flinke lijst met stemmen, maar het is natuurlijk een stuk leuker als je partner, kind of goede vriend je onderweg begeleidt. Voordat je begint met opnemen, waarschuwt de app wel dat je duidelijk moet zijn om de veiligheid van de rijder te waarborgen. Door je stempakket eerst een naam te geven, kun je vervolgens één voor één de verschillende instructies oplezen. ‘Alles ingesteld. Laten we gaan.’ bijvoorbeeld, een opname die maximaal zes seconden mag duren.

Download Waze in de App Store (gratis)

Waze navigatie & Live verkeer

Waze Inc.

Gratis via App Store

3. Enlight Photofox

Enlight Photofox is een fotobewerkings-app die is uitgerust met alle features die je nodig hebt om onderweg afbeeldingen te bewerken. Met Photofox kun je niet alleen simpele bewerkingen doen, maar ook filters op je foto’s toepassen en dit met elkaar combineren. Een nieuwe functie in Enlight Photofox is de mogelijkheid om lagen te gebruiken. Hiermee kun je bijvoorbeeld twee of meer foto’s met elkaar combineren, en deze op verschillende manieren in elkaar over laten lopen.

Download Enlight Photofox in de App Store (gratis)

Photoleap by Lightricks

Lightricks Ltd.

Gratis via App Store

4. Infltr

Infltr maakt het makkelijk om je eigen filter samen te stellen. Door met je vinger over het scherm te bewegen maak je stap voor stap je eigen stijl voor een foto. Hierdoor zijn er meer dan zeven miljoen combinaties mogelijk. Deze filters kun je vervolgens ook al kiezen voordat je een foto afdrukt, zodat je meteen weet hoe het eindresultaat eruit komt te zien. De app is tijdelijk gratis te downloaden via de Apple Store-app. Normaal gesproken betaal je 2,29 euro voor Infltr.

Download Infltr via de Apple Store-app (gratis)

Apple Store

Apple

Gratis via App Store

5. Discord

Discord bestaat nu iets langer dan twee jaar en is in die korte tijd enorm gegroeid. Dat komt niet alleen door de strakke focus van de app, namelijk communiceren tijdens het gamen, maar ook doordat Discord qua gebruiksgemak en mogelijkheden uitstekend in elkaar zit. Niet alleen wordt de app gebruikt om tijdens het online gamen te praten, maar het is ook een fijne plek om anderen te ontmoeten en met je vrienden online te hangen. Lees verder in onze Oogappel over Discord.

Download Discord in de App Store (gratis)

Discord - Praat & chat samen

Discord, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen