De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 28 – 2016

Thomas Haenen
17 juli 2016, 15:52
5 min leestijd
De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 28 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Polaroid Swing maakt van fotograferen een fitness-oefening, Facebook Messenger kreeg een flinke update en Pokémon Go is eindelijk uit.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Pokémon Go houdt de gemoederen al een tijdje flink bezig, maar sinds zaterdag is de app er ook eindelijk in Nederland en België. Met de game vang je de bekende tekenfilm-monstertjes in de echte wereld, dankzij een combinatie van een soort Google Maps en augmented reality, waardoor je ze in de omgeving kunt zien. Niet alleen kun je de Pokémon verzamelen, ook kun je met ze vechten om zogeheten Gyms te veroveren voor jouw team (blauw, rood of geel). Deze vind je bij populaire plekken of monumenten door heel het land.

Crypt of the NecroDancer

BRACE YOURSELF GAMES INC.

€ 4,99 via App Store

Crypt of the Necrodancer Pocket Edition is de iOS-versie van één van de beste indiegames van de afgelopen jaren. In deze muzikale roguelike zul je een gevoel voor ritme moeten hebben om te overleven. De hele wereld beweegt op het ritme van de achtergrondmuziek. Vijanden verspringen op de beats en jouw aanvallen zijn sterker als je dat ook doet. Volg je het ritme goed, dan gaat je multiplier omhoog. Spring je uit de maat, dan is die extra kracht ook zo weer verdwenen.

Péago

Mufort B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ga je op vakantie naar Frankrijk, dan mag de iOS-app Péago niet op je iPhone ontbreken. Deze app biedt een handige manier om geld te besparen op de Franse tolwegen. Péago geeft je de mogelijkheid om te besparen op het tolgeld, door je tussentijds op de juiste momenten af te laten slaan waardoor je niet tegen onnodig hoge kosten aanloopt. De app werd onlangs vernieuwd met een nieuw design en kun je nu bovendien gratis downloaden.

Swing - Living Photos.

Swing Technologies Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Sinds de introductie van Live Photos voor iOS zijn we wel gewend dat onze foto’s ook kunnen bewegen. Niet langer zijn de afbeeldingen vaste frames, maar een bewegende herinnering die we kunnen bewaren of met anderen kunnen delen. De nieuwe app Polaroid Swing maakt ook bewegende foto’s, maar dan op een hele andere manier. Het idee achter de applicatie is dat er bij het maken van een foto razendsnel verschillende foto’s gemaakt worden en deze worden gecombineerd tot een animatie van één seconde.

Folioscope: Animation Network

1Button SARL

Gratis via App Store

Folioscope is een app om snel animaties te maken op je touchscreen. Breng tekeningen tot leven en deel je creaties als gif met de wereld. Hoewel de app gemaakt is om met je vinger te tekenen, houdt ook niets je tegen om een Apple Pencil te gebruiken. Tevens ondersteunt de app 3D Touch. Je kunt de animatie na afloop direct als gifs exporteren en delen. Tevens kun je gif uploaden naar de Folioscope-community.

KNIPPR TV

T-Mobile Netherlands Holding BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

T-Mobile lanceerde de Knippr-app vorige maand al voor iOS, maar sinds deze week is er ook een Apple TV-app beschikbaar. Gebruikers van de dienst kunnen via de app gemiste programma’s terugkijken of programma’s van de komende week inplannen en opnemen. De app bevat een uitgebreide TV-gids met alle zenders uit het pakket van de gebruiker. Ook is er Chromecast-ondersteuning toegevoegd aan de iOS-app.

NLZIET | Online tv-kijken

NLZIET Cooperatief U.A.

Gratis via App Store

De NLZiet-app biedt nu ondersteuning voor AirPlay, zodat gebruikers programma’s naar hun Apple TV kunnen streamen. Daarmee hebben gebruikers nog meer mogelijkheden om video’s van de dienst op hun tv te kijken. Gebruikers kunnen de functie activeren door tijdens het kijken van een programma op de knop rechtsboven in beeld te drukken. Vervolgens verschijnt er een lijst van mogelijke streaming-apparaten in beeld, waaronder Apple TV’s die in de buurt zijn.

TIDAL Music: HiFi, Playlists

TIDAL Music AS

Gratis via App Store

De Tidal-app voor iOS is toe aan versie 1.14.0 en die brengt een fijne nieuwe feature met zich mee. Het is namelijk voortaan mogelijk om de app te verbinden met je Chromecast, waardoor je liedjes en muziekvideo’s naar je televisie kunt sturen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan het kleinere scherm van je iPhone of iPad.

Super Sharp

1Button SARL

€ 2,49 via App Store

Het idee achter Super Sharp is simpel, maar dat zijn de ideeën achter de beste puzzelgames. Alles draait om papier, een scherp mes en de plek waar dat papier heen moet gaan. Het start simpel door een stukje van een papier af te snijden, waarna dat stukje naar beneden valt en het doel bereikt. Uiteraard blijft het daar niet bij, want de puzzels worden steeds ingewikkelder en moet je goed nadenken waar je snijdt.

GoDaddy Studio: logomaker

GoDaddy Mobile LLC

Gratis via App Store

In Over zijn allerlei verschillende lettertypes en effecten te vinden, zodat jouw mooiste foto’s in een handomdraai verandert in een vakantiekaart of persoonlijk bericht aan thuisblijvers. Bij het instellen van deze lettertypen ben je bovendien volledig vrij om het formaat, de indeling en het uiterlijk ervan aan te passen, zodat de tekst uiteindelijk precies bij de foto past.

Suicide Squad: Special Ops

Warner Bros.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Batman en Superman moeten begin augustus plaats maken voor Joker en zijn team van schurken in de Suicide Squad film. Ter ere daarvan verschijnt er een aardige game die helemaal gratis te spelen is. Suicide Squad: Special Ops is een first-person arena-shooter, waarbij je het als speler opneemt tegen hordes aan vijanden die op je af komen rennen. Dat doe je met twee andere teamgenoten. Naast Harley Quinn, speel je ook met Deadshot en El Diablo.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu