Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 27 – 2015

Wouter Nijsen
5 juli 2015, 15:53
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 27 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De apps hieronder zijn zeker de moeite van het downloaden waard.

Citymapper

Citymapper Limited

Gratis via App Store

Citymapper was tot op heden maar weinig functioneel in Nederland, maar daar is deze week verandering in gekomen. De ov-app ondersteunt nu namelijk de Randstad. Dat maakt het mogelijk om de routes van onder meer de NS en lokale steden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag in de app te gebruiken. Nieuw in Citymapper is ‘GO’, een handige functie waarmee je van de ingevulde vertrek- naar aankomstpunt navigeert.

Retype - Typography Photo Editor

Sumoing Ltd

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Retype voorzie je je foto’s van een extra laag door er stijlvolle typografie aan toe te voegen. Retype heeft zelf verschillende achtergrondplaatjes en slimme quote-teksten, zoals ‘Drop pants, not bombs’ of ‘Life is far too important to be taken seriously’. De verschillende lettertypes kun je vanuit het menu gemakkelijk kiezen op een Instagram-achtige manier. Ze zien er in elk geval allemaal hip uit.

SelfieAtWork - Shy Selfie

Pawel Chmiel

€ 2,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Stel: je zit in de trein met een enorme iPhone 6 Plus en je wil een selfie maken. Maar de trein zit vol en je wil niet dat iedereen van jouw foto kan meegenieten. Dan is Shy Selfie de oplossing. Als je de app opent en het scherm aanraakt, zie je jezelf terug in een klein previewvenstertje binnen te app. Het beeld dat de frontcamera van je iPhone vastlegt, wordt verkleind naar de grootte van het venster.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

De ING Bankieren-app voor iOS is deze week van een flinke update voorzien. Voortaan kun je met je stem inloggen en betalingen goedkeuren met Touch ID. Met de digitale spraakassistent Inge kun je voortaan inloggen in de app. Wel is het nodig om je stem aan de app te koppelen en de stemherkenning in te schakelen, voordat je gebruik kunt maken van de spraakbediening. Daarnaast is het mogelijk om voortaan in de ING-app betalingen te verrichten met je vingerafdruk.

KLM

KLM Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.

Gratis via App Store

Met KLM is er opnieuw een Nederlandse app die voorzien is van een flinke update. Allereerst is er een verbeterde boekingsfunctie aanwezig, die na het opstarten van de app direct verschijnt. Ook is er een vernieuwde plattegrond aan de KLM-app toegevoegd. Die is handig wanneer je een stoel bij het raam zoekt of extra beenruimte nodig hebt. Tot slot zijn er manieren om met KLM in contact te komen aan de iOS-app toegevoegd.

Microsoft Sway

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Hoewel je presentatie-app Microsoft Office Sway voor iOS al geruime tijd kon downloaden, werd de app deze week bijgewerkt. De app is nu toe aan versie 1.4, en die brengt veel vernieuwingen met zich mee. Zo is de applicatie geschikt gemaakt voor de iPad, zodat je ook op het grotere scherm presentaties kunt maken. Ook de iPhone-versie is van een nieuwe lik verf voorzien.


Eén van de beste scanner-apps voor iOS heeft een update gekregen. In Scanner Pro 6 zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. De grootste vernieuwing in Scanner Pro 6 is dat de app nu ook documenten kan scannen die in je fotogalerij staan. Op het startscherm is nu boven in het midden van het scherm een nieuw icoontje. Dit is de Radar. Daarmee scant de app je Foto’s-app op documenten en bonnetjes.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu