De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 27 – 2018

Florence Peeters
8 juli 2018, 16:01
4 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 27 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 27 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. WhoSampled

Luister je naar een nummer waarvan je een specifieke sample erin maar niet kan plaatsen, is WhoSampled je redder in nood. De muziekherkenner heeft een aardige update gekregen. Apps als Shazam of Soundhound zoeken het nummer voor je, WhoSampled laat je weten van welk nummer de fragmenten erin zijn. De app luistert enkele seconden naar het liedje en geeft dan de naam, artiest en het eventuele album.

Door de nieuwe update kun je direct opzoeken wat het originele nummer van een sample is. Wanneer WhoSampled het nummer uit de sample herkent, krijg je direct alle informatie te zien zoals in welke nummers de sample nog meer gebruikt is, en of er remixes van zijn gemaakt. Alle opgezochte nummers worden bijgehouden in je persoonlijke bibliotheek. De app is wel voor echte muziekliefhebbers bedoeld: De app kost 4,49 euro en een (verplicht) jaarabonnement nog eens 9,49 euro.

WhoSampled

WhoSampled

€ 3,99 via App Store

2. Tinder

De populaire dating-app Tinder heeft in de nieuwste update haar beveiliging verbeterd. Een Amerikaanse senator drong hier met een kritische brief op aan. Beveiligingsbedrijf Checkmarx kwam er begin dit jaar namelijk achter dat Tinderfoto’s van gebruikers onversleuteld verstuurde. Kwaadwillenden kunnen daardoor bijvoorbeeld profielfoto’s omruilen voor advertenties of nare plaatjes.

Senator Ron Wyden schreef de brief naar Tinder toen hij hier lucht van kreeg. Tinder zorgt er met de update voor dat handelingen voortaan niet meer afgelezen kunnen worden, en dat alle afbeeldingen in de app nu volledig zijn versleuteld. Op Tinder kun je tegenwoordig op meer dan alleen op basis van afstand of leeftijd matchen. Zo kun je een Spotify-account linken om te matchen op muziek en kiest de app jouw beste foto uit.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

3. SafeDate

Heb je die Tinder-update al geïnstalleerd? Misschien is SafeDate downloaden dan ook het overwegen waard om ook offline veilig te zijn. De app SafeDate stuurt je beste vrienden of familie automatisch een berichtje als een date verkeerd afloopt. Zeker als je als vrouw voor het eerst een man ontmoet tijdens een date, kan je weleens in onveilige of onprettige situaties terechtkomen. Iedere keer zelf laten weten waar en met wie je bent en een berichtje sturen als de date is afgelopen hoeft met SafeDate niet meer. De app stuurt namelijk automatisch een berichtje, maar enkel als er iets mis is.

Vooraf kun je in de app bijvoorbeeld de locatie, tijd en de persoon met wie de date is toevoegen. Ook stel je vrienden en/of familie in die een berichtje krijgen als er daadwerkelijk iets mis is, zogeheten Safe Mates. Ben je voor de zelf ingestelde ‘Safe Time’ en na een notificatie nog niet in de app geweest, krijgen zij alle details over de date binnen. Check je op tijd in binnen de app, dan krijgt niemand een berichtje.

SafeDate

WeAreX Ltd

Gratis via App Store

4. GuruShots

GuruShots laat je iedere dag meedoen aan een fotowedstrijd. De app geeft elke dag een serie foto-opdrachten. Je kan nieuwe foto’s schieten, maar ook uit je archief of al geplaatste Instagramposts kiezen. Iedere opdracht heeft een eigen thema, zoals ‘schaduwen’, ‘blauw en wit’ of ‘schepen en boten’.

Jouw foto’s worden anoniem beoordeeld door andere gebruikers. Zelf kun je ook stemmen, wat ook weer goed is voor de bekendheid van jouw foto-account. Het blijft een wedstrijd, dus er zijn ook prijzen te winnen. Sporadisch kan dat een cameralens zijn, maar het zijn veelal digitale prijzen om in de app te gebruiken. Deze helpen je dan weer om een nieuwe wedstrijd te kunnen winnen. De app is ingericht om steeds omhoog te gaan in niveau. Wil je bijvoorbeeld beter worden in fotografie of er creatiever in worden, dan is de app een goede uitdaging.

GuruShots: Fotografie

Gurushots Ltd

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu