De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 27 – 2016
Thomas Haenen

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo kreeg Clash Royale een flinke update, gaf Apple gratis Loopimal weg, en hielp Landed ons met spontane vakanties.

Landed - Arrivals Made Easy (AppStore Link) Landed - Arrivals Made Easy
Ontwikkelaar: Travel Guide with Offline Maps B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Landed is een iPhone-app voor de reiziger die graag ongeplande vakanties neemt. Stap uit het vliegtuig en deze applicatie vertelt je alles wat je moet weten over je vakantiebestemming. Niet alleen de huidige wisselkoers, maar ook hoe je het makkelijkste van het vliegveld naar het centrum van de stad reist. En wil je bereikbaar zijn op vakantie, dan kun je de app raadplegen voor een overzicht van de goedkoopste prepaid providers.

Prisma Photo Editor (AppStore Link) Prisma Photo Editor
Ontwikkelaar: Prisma labs, inc.
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

Prisma verandert elke foto in een soort schilderij, waar je als gebruiker vrij weinig voor hoeft te doen. Je selecteert een plaatje uit je Filmrol of maakt direct een nieuwe, en kiest onderin voor een filter. Standaard zijn er vrij veel filters aanwezig, wat het leuk maakt om met de effecten te experimenteren. Je kunt altijd overigens altijd nog even van filter wisselen met de knopjes onderin.

Clash Royale (AppStore Link) Clash Royale
Ontwikkelaar: Supercell Oy
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

Supercell, de ontwikkelaar van Clash Royale, heeft deze week een forse nieuwe feature aan de game toegevoegd. Met de toernooien kun je altijd een nieuwe uitdaging bij jou in de buurt vinden. Voor een paar juwelen kun je een toernooi starten waar iedereen uit jouw omgeving aan mee kan doen – zo kun je strijden tegen de beste spelers uit Amsterdam, Nijmegen of waar je ook woont.

Rijbewijs Trainer – Oefen & Leer CBR Theorie-Examens voor Auto, Scooter en Motor (AppStore Link) Rijbewijs Trainer – Oefen & Leer CBR Theorie-Examens voor Auto, Scooter en Motor
Ontwikkelaar: Bizboard
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

In Rijbewijs Trainer moet je allereerst kiezen of je wil trainen voor het theorie-examen voor auto, motor of scooter. Vervolgens kun je een oefenexamen maken. Je hebt voor deze oefenexamens dertig minuten de tijd, net zoals het daadwerkelijke examen van het CBR. Voordat je aan een proefexamen begint kun je er voor kiezen om de tijd na elke vraag te laten pauzeren, zodat je de uitleg kunt lezen. Dit kan ook na afloop van het proefexamen.

Emojifi Keyboard (AppStore Link) Emojifi Keyboard
Ontwikkelaar: Emojifi Private Limited
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Met het Emojifi Keyboard wordt het vinden en gebruiken van het juiste icoontje een stuk gemakkelijker. Nadat je het toetsenbord hebt ingesteld, kun je direct beginnen met typen. Terwijl je een tekstberichtje samenstelt, verschijnen er in een kleine grijze balk boven het toetsenbord de emoji die erbij passen. Handig!

LOOPIMAL by YATATOY (AppStore Link) LOOPIMAL by YATATOY
Ontwikkelaar: YATATOY Oy
Beoordeling: 4+
Prijs: € 4,49 Download

Open je Loopimal, de gratis App van de Week, dan verschijnen er verschillende dieren in beeld. Ieder heeft heeft zijn eigen geluiden die je met de gekleurde knoppen onder in beeld kunt afspelen. Zet de knoppen naast elkaar om de dieren een ritme te laten afspelen. Eventueel kun je zelfs verschillende dieren combineren. Binnen een mum van tijd heb je je scherm gevuld met een groep melodieuze dieren.

KNLTB ClubApp (AppStore Link) KNLTB ClubApp
Ontwikkelaar: Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Via de KNLTB ClubApp kun je op een haast Tinder-achtige manier op zoek gaan naar nieuwe tegenspelers. Op basis van de gewenste speeldag en voorkeuren als leeftijd en speelniveau krijg je potentiële partners te zien. Zien beide spelers wat in elkaar, dan kunnen ze via de app direct met elkaar in contact komen en een baan reserveren.

Maggy - Discover magazines (AppStore Link) Maggy - Discover magazines
Ontwikkelaar: Sirimedia B.V.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Net op tijd voor de zomervakantie voegt de Nederlandse tijdschrift-app Maggy de optie toe om verhalen offline te bewaren. Handig voor als je in het vliegtuig zit, of even geen wifi hebt. Ook gaat de ‘all you can read’-app nieuwe tijdschriften aan je voorstellen. Met de app kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt tijdschriften lezen op je iPhone.

Super Stickman Golf 3 (AppStore Link) Super Stickman Golf 3
Ontwikkelaar: Noodlecake Studios Inc
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De Super Stickman Golf-serie is een gevestigde naam in iOS-land, en deze week werd eindelijk het derde uitgebracht. Net als zijn voorgangers is Super Stickman Golf 3 voorzien van goede graphics en een 8-bit soundtrack, waarmee het spelletje duidelijk een eigen smoel heeft. Het spel heeft simpele, verslavende gameplay en zit vol met content. Downloaden dus!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.