De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 26 – 2015

Wouter Nijsen
28 juni 2015, 15:52
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 26 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De apps hieronder zijn zeker de moeite van het downloaden waard.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Chat-app Telegram is deze week van een grote update voorzien. Zo is het voortaan mogelijk om zelf stickers te maken en importeren. De app had al langer chatbots, maar nu kan iedereen die verstand heeft van programmeren er zelf een maken voor bijvoorbeeld spelletjes of diensten. Ook heeft Telegram nu Apple Watch-ondersteuning, waarmee je onder meer chats kan lezen en kunt reageren met stickers, locaties, emoji en meer.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram heeft deze week niet één maar twee grote updates doorgevoerd in haar iOS-app. Zo is de Ontdek-sectie op de schop genomen, waardoor nu de top trends te zien zijn. Deze worden in real time ververst, zodat ze altijd actueel zijn. Handig als er interessante evenementen plaatsvinden waar je niet bij kunt zijn. Ook de zoekfunctie van Instagram is grondig vernieuwd.

Power - Glance at battery life

Thientam Bach

€ 1,19 via App Store

Hangt je iPhone aan de oplader, maar niet direct binnen bereik? Dan weet je dus niet of de accu al vol zit of hoeveel procent er nog bij moet. De Apple Watch-app Power toont het je in één oogopslag, maar wel om je pols. Zo weet je zelfs of de iPhone-batterij vol zit als hij in je broekzak zit. Dat scheelt ook weer een mogelijke kans op vallen als je de accu even snel wil checken op de fiets.

Hue Ball

Unept

Gratis via App Store

De opzet van de nieuwe game Hue Ball is heel simpel. Bij de start van een level zie je een wit speelveld met daarin enkele gekleurde cirkels. Onderin vind je een kanon, dat bolletjes afschiet, waarmee je de andere cirkels moet wegspelen. De bedoeling is dat de kleuren van de cirkels overeenkomen. Dat klinkt simpel, maar het wordt al snel pittig.

Google Agenda

Google LLC

Gratis via App Store

Zoekgigant Google heeft deze week zijn Agenda-app voor iOS geüpdatet. Om te beginnen is het nu mogelijk om een weekoverzicht te bekijken binnen de app. Je ziet dan de komende zeven dagen in een handig schema, waarbij de bekende gekleurde blokken je afspraken aangeven. Ook werkt Google Agenda nu samen met Google Drive. Hierdoor kun je bestanden, foto’s of pdf’s toevoegen aan evenementen die je vanaf je iPhone direct kan uploaden.


Letterspace is een fijne notitie-app voor Mac, die qua opzet lijkt op Apple’s Notities. Wel oogt hij minder zakelijk. Er zijn iets minder opties qua opmaak en tekst, maar in tegenstelling tot de Notities-app is de organisatie van Letterspace beter. Door hashtags aan teksten toe te voegen kun je herinneringen of notities gemakkelijk terugvinden en bij elkaar bundelen. Ook deze app heeft een iPhone-app om teksten uit te wisselen.


CloudSlice legt een extra beveiligingslaag over je foto’s van je iPhone of iPad heen. Het toffe aan de app is dat hij alle foto’s versleutelt, deze splitst in verschillende ‘stukjes’ en vervolgens onderbrengt in de cloud. De app werkt met de meest populaire clouddiensten, zoals iCloud, Dropbox, Google Drive, Box en Microsoft OneDrive.

Her Story

Sam Barlow

€ 2,49 via App Store

In de nieuwe game Her Story speel je iemand die een oude moordzaak onderzoekt. Daarvoor kijk je naar fragmenten van de verdachte die in de verhoorkamer zijn opgenomen. Zo ontvouwt zich een verhaal. Her Story speelt zich af achter een virtuele, oude computer. Op de monitor zie je een reflectie van lampen, waarschijnlijk van het bureau waar jij hebt plaatsgenomen om het verhaal van Hannah Smith te ontrafelen.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu