De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 26 – 2019

Florence Peeters
30 juni 2019, 16:02
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 26 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 26 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres voor de leukste iOS-apps.

1. Telegram

Telegram maakt het met een grote update mogelijk om andere gebruikers aan je contactenlijst toe te voegen zonder een telefoonnummer te delen. Wel is het nog steeds verplicht om je nummer aan Telegram te koppelen als je de app wilt gebruiken. Ook kun je iedereen die op deze manier contact probeert te zoeken gemakkelijk blokkeren, zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden.

In het verlengde hiervan kun je nu ook het gesprek aangaan met mensen in je directe omgeving. Deze ‘Mensen Dichtbij-functie’ in het Contacten-tabblad van Telegram kun je deze optie aanzetten. Daarna zie je direct welke mensen in de buurt de functie ook hebben aangezet en kun je meteen een gesprek aangaan.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

2. Dyme

Dyme is een app van Nederlandse bodem die een koppeling maakt met je bankrekening om al jouw maandelijkse kosten in kaart te brengen. De app detecteert automatisch al je vaste lasten op basis van jouw afschriften en toont ze in een handig overzicht. Dyme kan deze data importeren dankzij PSD2.

Dit is een Europese wet die bepaalt dat een derde, Dyme dus, met jouw toestemming toegang kan krijgen tot jouw rekening. Je ziet hoeveel je maandelijks in totaal kwijt bent, maar ook hoeveel vaste kostenposten je hebt en hoeveel deze bedragen. Daarnaast kun je via de app abonnementen opzeggen en snel overstappen naar bijvoorbeeld een nieuwe energieleverancier om geld te besparen.

Dyme - fix your money leak

Dyme B.V.

Gratis via App Store

3. Google Maps

Google Maps weet voortaan hoe druk het openbaar vervoer is. De afgelopen maanden heeft Google Maps reizigers in de bus, metro en trein gevraagd hoe druk het was. De navigatiedienst weet zo precies wat de dal- en piekmomenten van het openbaar vervoer zijn. Voortaan laat Google Maps daarom zien of het dringen wordt, of dat je rustig kunt zitten.

De nieuwe functie werkt voorlopig alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Zie je vijf grijze personen bij de bus, metro of trein staan? Dan wordt het proppen, of kun je beter de volgende pakken als je geen haast hebt. Zie je maar een ingekleurd poppetje? Dan is er waarschijnlijk meer dan genoeg zitplek.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

4. Potterpedia for Wizards Unite

Ben je inmiddels een fanatieke speler van Harry Potter: Wizards Unite? Net zoals bij Pokémon GO duiken er apps op die je helpen om verder en beter in het spel te komen. Potterpedia is de hulpgids voor de gloednieuwe Harry Potter-game, die data verzamelt op basis van meldingen en vondsten van andere gebruikers van de app.

Potterpedia geeft je onder meer alle recepten voor toverdranken en vertelt je waar je alle ingrediënten kan vinden. Daarnaast kun je beter zien welke voorwerpen en wezens er allemaal in jouw omgeving zitten.

Potterpedia for Wizards Unite

Akshat Jagga

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. YouTube

YouTube biedt nu opties om aanbevelingen beter op jouw voorkeuren af te stemmen. De startpagina en suggesties gaan op de schop en geven jou meer controle. Als de app er naast zit en een video aanbeveelt die je niet ziet zitten, dan kun je dit voortaan aangeven. Tik hiervoor op de drie bolletjes naast de titel en op ‘Niet geïnteresseerd’.

Zodra je dit doet verdwijnt de video uit het overzicht en krijgt YouTube een signaal dat je geen interesse hebt in het betreffende kanaal. Ook gaat YouTube meer info geven over waarom bepaalde video’s aan je worden aangeraden. Onder een suggestie zie je bijvoorbeeld staan dat veel kijkers van een van je geabonneerde kanalen een video interessant vonden.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu