De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 26 – 2018

Wouter Nijsen
1 juli 2018, 16:12
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 26 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 26 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. BetterMe

Mediteren lijkt steeds populairder te worden. De voordelen liggen dan ook voor de hand: meer rust in je hoofd, een betere nachtrust en minder zorgen. Toch vinden velen het lastig om er dagelijks de tijd voor te vinden. BetterMe is voor die mensen een leuke instapper. Om te beginnen met de belangrijkste belofte: BetterMe heeft als slogan dat de app zich richt op mensen die niet kunnen mediteren. De meeste mensen hebben weleens geprobeerd om op een stoel te zitten en hun ademhaling in de gaten te houden, maar houden dit niet vol.

BetterMe pakt het daarom op een andere manier aan. In het ‘Moments’-menu kies je voor meditaties waarbij je niet passief, maar juist actief bezig bent. Tijdens de loopmeditatie gaat het er bijvoorbeeld om dat je bewust bezig bent met de stappen die je zet, en niet met je gedachten.

BetterMe: Mental Health

BetterMe Limited

Gratis via App Store

2. Telegram

WhatsApp-concurrent Telegram wordt door miljoenen mensen gebruikt en is door de laatste update weer een stukje beter. De belangrijkste verbetering van versie 4.8.3 is dat je verzonden media kunt vervangen. Het komt vast eens voor dat je per ongeluk de verkeerde afbeelding naar iemand stuurt. Voortaan hoef je het plaatje niet eerst weg te halen om vervolgens de goede te sturen, maar kun je de afbeelding gewoon vervangen.

Dit doe je door erop te tikken, eventjes vast te houden, voor ‘Bewerken’ te kiezen en vervolgens het paperclip in te drukken om de afbeelding te vervangen. Ook kun je onderschriften toevoegen aan beelden die dat nog niet hadden. Daarnaast is een handige optie toegevoegd voor audio- en videoberichten. Door een nieuwe knop kun je een audio- of videobestand op 2X-snelheid afspelen, zodat je eerder hoort wat je gesprekspartner te zeggen heeft. Dit is vooral fijn als je een audiobericht van een paar minuten ontvangt, en geen tijd of zin hebt om ‘m helemaal af te luisteren.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

3. Pokémon Quest

Het is weer tijd om Pokémon te verzamelen, maar deze keer anders dan je gewend bent. In Pokémon Quest bewegen je Pokémon-vriendjes namelijk vanzelf op een eiland. Daar komen ze andere beestjes tegen die ze vanzelf aanvallen.

Het is aan jou om tijdig speciale aanvallen in te zetten om te overleven in de steeds moeilijker wordende levels. Door verzamelde items te koken lok je nieuwe Pokémon naar je kamp toe. Die nieuwe vriendjes kun je vervolgens weer op pad nemen op het eiland.

Pokémon Quest

The Pokemon Company

Gratis via App Store

4. NPO Start voor Apple TV

Met de NPO Start-app is het voortaan gemakkelijk om programma’s van de Publieke Omroep terug te kijken op je Apple TV. De app is een verlengstuk van de NPO Start-app, die al langer op de iPhone en iPad beschikbaar is. Daarmee kon je natuurlijk al een programma op je iPhone opstarten en met AirPlay naar je Apple TV streamen, maar een volwaardige tvOS-app is een stuk gemakkelijker.

De tvOS-app van de NPO doet verder precies wat je ervan verwacht: op een overzichtelijke manier toegang geven tot het aanbod van de Publieke Omroep. Zo kijk je er series als The Bridge, maar ook documentaires en populaire programma’s als Ik Vertrek. Live kijken is er ook bij, maar alleen voor de drie tv-zenders van de NPO. In de app is bovendien een handige tv-gids ingebouwd die naadloos aansluit op de rest van de app.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu