De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 25 – 2015

Wouter Nijsen
21 juni 2015, 15:47
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 25 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De apps hieronder zijn zeker de moeite van het downloaden waard.

Fallout Shelter

Bethesda

Gratis via App Store

Fallout Shelter is de eerste mobiele game uit de populaire Fallout-reeks voor spelcomputers en pc. In Fallout Shelter is het aan jou om een ondergrondse basis te bouwen waar je mensen onderdak biedt (de buitenwereld is na een kernramp levensgevaarlijk geworden), hen werk geeft en zorgt dat ze tevreden en gezond blijven. Langzaam maar zeker bouw je het onderkomen uit en zorg je dat de populatie blijft groeien.


BitTorrent heeft een app geïntroduceerd die het gemakkelijk maakt om een verzameling foto’s of een grote video te delen met anderen. BitTorrent Shoot gebruikt dezelfde peer-to-peer-technologie als torrents, waarbij gebruikers bestanden uitwisselen zonder tussenkomst van een server. Dat is doorgaans veiliger en sneller, en in het geval van Shoot betekent dit dat je eenvoudiger grote bestanden kunt versturen en ontvangen.

BarDoggy - Persoonlijke uitgaansgids

BarDoggy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

BarDoggy heette voorheen mijnKroeg en gooit het in de laatste versie van de app over een iets andere boeg. Je kunt nog steeds geschikte horecagelegenheden in je buurt vinden, maar ook deals voor bijvoorbeeld gratis bier, hapjes en gratis entree. BarDoggy maakt gebruik van je locatie, waarbij je zelf kunt aangeven in welke straal de app mag zoeken naar geschikte kroegen.

Brickies

Noodlecake

Gratis via App Store

Misschien ken je het nog van vroeger: de zogeheten brick-breaker. Als je ooit zo’n game gespeeld hebt, voelt Brickies direct vertrouwd. Brickies kun je spelen door over het scherm te vegen, maar ook door je toestel te tilten. Dat werkt prima. Ook zijn er tijdens het spelen power-ups te verzamelen waarmee je bijvoorbeeld in één keer een hele rits blokken wegspeelt.

Xenowerk

Pixelbite

Gratis via App Store

Fan van de Halo-games op iOS? Dan is Xenowerk iets voor jou. In deze game speel je actiescènes die perfect zijn voor korte momenten op je iPhone. Met de ene virtuele stick beweeg je, met de andere schiet je. Het doel van Xenowerk is in elk level hetzelfde: schiet alle monsters neer. In totaal zijn er 50 levels, verspreid over drie werelden. Elke keer zijn drie sterren te behalen, wat helemaal niet zo makkelijk is.

Vee for Video

Medious

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Vee is een nieuwe app van ontwikkelaar Medious, die je misschien kent van de populaire foto-app Camera+. De applicatie onderscheidt zich voornamelijk door de mogelijkheid om filmpjes te schieten én te bewerken. Het toffe is dat je dit met meerdere video’s tegelijk kunt doen. Je voegt simpel korte video’s aan een project toe, zodat de Filmrol van je iPhone niet volraakt met allerlei korte clipjes.


PicJoy ordent je foto’s automatisch met behulp van allerlei algoritmes. PicJoy voegt vanzelf tags toe aan je foto’s, gebaseerd op datum, locatie en context. Je foto’s worden door de app herkend op bijvoorbeeld monumenten, seizoenen of vakanties. Bij het zoeken kun je direct zien dat de app foto’s op onder meer jaren indeelt of tijden van de dag.

Star Wars - Heroes Path

Disney

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Star Wars Heroes Path is een nostalgisch reisje naar de allereerste Star Wars film. Jij speelt de gebeurtenissen uit die films na en dat doe je met de bekende personages zoals C3P0, R2D2 en Luke Skywalker. Dat doe je in een schitterende tekenstijl. Vooral de tussenfilmpjes zijn genieten, want deze worden als geanimeerde comics in beeld gebracht, met geluiden en muziek uit de film.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu