De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 25 – 2018

Wouter Nijsen
24 juni 2018, 16:16
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 25 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 25 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Microsoft Nieuws

Microsoft, Google en Apple hebben nu alle drie een eigen app die voor jou het belangrijkste nieuws bundelt. Apple News is echter nog (steeds) niet in Nederland beschikbaar en voor Nederlandse iPhone-gebruikers dus minder relevant. Microsoft kiest ervoor om het verouderde MSN Nieuws om te bouwen tot Microsoft Nieuws, een app die eigenlijk hetzelfde doet als Googles nieuwe app. Als je de applicatie voor het eerst opstart geef je aan wat je interesses zijn, en vervolgens kiest de app iedere dag het nieuws uit dat voor jou relevant is.

Dit gebeurt allemaal via machine learning, dat meer dan honderdduizend nieuwsartikelen per dag analyseert en beoordeelt op basis van onderwerp, populariteit en actualiteit. Daarnaast is er een wereldwijd team van 800 curators die handmatig de topverhalen selecteren en aan je voorschotelen. In Nederland maakt de app daarvoor gebruik van tal van grote nieuwsmedia als NU.nl, het ANP en RTL Nieuws.

Microsoft Start

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

2. Pokémon GO

Na twee jaar is het eindelijk zo ver: in Pokémon GO ruilen is vanaf nu mogelijk. Om zakmonsters uit te wisselen, moet je eerst contact maken met andere spelers. Dit werkt allemaal via de nieuwe vriendenlijst van Pokémon GO, waar je mensen met speciale trainercodes aan kunt toevoegen. Iedere speler heeft een unieke zescijferige code, die je met je vrienden deelt om elkaar toe te voegen.

Heb je een vriend toegevoegd, dan verschijnen ze in je vriendenlijst. Hierdoor worden een aantal nieuwe dingen mogelijk die voorheen nog niet in Pokémon GO aanwezig waren. Voorlopig staat het maximum van de vriendenlijst op 200.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

3. Dialogue

Veel mensen dromen ervan om ooit een filmscript te schrijven. Slechts weinigen voegen ook de daad bij het woord, en dat is zonde. Wanneer je het nooit probeert, weet je immers zeker dat het niet gaat lukken. Dialogue legt de drempel daarom zo laag mogelijk, waardoor iedereen een eigen film kan schrijven. Het eerste dat opvalt aan de app is het simpele, maar weldoordachte uiterlijk. Dialogue maakt zijn naam waar en ziet eruit als een chatgesprek. Dialogen schrijven gaat daarom heel makkelijk.

De app wisselt automatisch van personages zodat je continu door kunt schrijven. Aan de bovenkant van het toetsenbord zie je vanuit welk persoon je nu aan het vertellen bent: wisselen doe je door op een ander icoon te drukken. Tot slot kun je zelfs je eigen stem gebruiken tijdens het schrijfproces: Dialogue beschikt namelijk over een spraak-naar-tekst-functie.

Popped : Write & Read

Carbon Studio LLC

Gratis via App Store

4. Film1

Door een nieuw abonnement is Film1 voortaan als losse streamingdienst te gebruiken. De dienst focust zich op nieuwe films als Blade Runner 2049, Spider-Man: Homecoming en Baby Driver, die on-demand te bekijken zijn. Bij de lancering zijn zo’n 300 films beschikbaar en wekelijks wordt het aanbod uitgebreid. De nieuwe dienst is één week gratis te gebruiken en kost daarna 7,99 euro per maand.

Met het nieuwe abonnement wordt bovendien een nieuwe iOS-app gelanceerd. Via de applicatie kun je straks het hele aanbod op je iPhone kijken, of films streamen naar een Chromecast of via AirPlay. Hierdoor zijn films ook op het grote scherm van je televisie te checken. Bestaande Film1-abonnees krijgen de nieuwe opties ook en kunnen ook gebruikmaken van de verbeterde app.

Film1

SPI International B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen