De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 25 – 2016
Wouter Nijsen

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen een handige app van ABN AMRO om snel geld over te maken, kunnen we aan de slag met de toffe game Rodeo Stampede en kreeg de Dropbox-app een fijne update.

ING Bankieren (AppStore Link) ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING Groep NV
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De update van de ING Bankieren-app heeft als belangrijkste vernieuwing dat er nu 3D Touch-opties verschijnen als je stevig op het app-icoon drukt. Hierdoor kun je direct naar het scherm van de app springen om over te schrijven, een betaalverzoek te versturen of de scanner activeren. Ook kun je een omschrijving toevoegen tijdens het aanmaken van een betaalverzoek.

Tumblr (AppStore Link) Tumblr
Ontwikkelaar: Yahoo! Inc.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Ook Tumblr stort zich nu op de livestreams. Dit doet de website niet zelf via de eigen app, maar in samenwerking met andere apps. Je kunt livestreams starten vanaf de apps YouNow, Kanvas, Upclose en natuurlijk ook YouTube. Je moet dus naast een Tumblr-account ook een account op één van deze diensten hebben, voordat je op Tumblr kunt delen.

Tikkie (AppStore Link) Tikkie
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Als je regelmatig een avondje weggaat met vrienden, zul je ook regelmatig de volgende dag geld overmaken naar degene die de rekening heeft betaald. Met Tikkie wil ABN AMRO dit zo makkelijk mogelijk maken, met een beetje hulp van WhatsApp. Het fijne: het maakt Tikkie niet uit bij welke bank je zit. Ook handig is dat anderen de app niet verplicht hoeven te gebruiken.

Rodeo Stampede: Sky Zoo Safari (AppStore Link) Rodeo Stampede: Sky Zoo Safari
Ontwikkelaar: Featherweight Games Pty Limited
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

Rodeo Stampede is de tofste iOS-game die we de laatste weken hebben gespeeld. Het spel komt van de uitgever van Crossy Road, en dat zie je er duidelijk aan af. Je speelt als een cowboy die met een lasso dieren moet vangen en hier op moet springen. Zo spring je continu door het level, terwijl je steeds meer obstakels tegenkomt, maar ook langzaam van het dier wordt afgegooid.

Dropbox (AppStore Link) Dropbox
Ontwikkelaar: Dropbox, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Dropbox voegt in de nieuwste update voor de iOS-app een documentscanner toe. Met deze functie kun je met de camera van je iPhone of iPad een foto maken van tekst op papier, een bord, bonnetje of wat geklieder op een servetje. De app zal het document vervolgens als een bestand in je archief zetten. Hierbij kan Dropbox de tekst herkennen, waardoor het doorzoekbaar wordt.

Avast Photo Space - Cloud Photo Storage (AppStore Link) Avast Photo Space - Cloud Photo Storage
Ontwikkelaar: AVAST Software a.s.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Avast Photo Space is een nieuwe app waarmee je – zoals de naam al doet vermoeden – je foto’s aanpast om ruimte vrij te maken. De app pakt je foto’s en slaat deze bij een clouddienst op, waarna er een kopie op je iPhone of iPad wordt opgeslagen. Deze kopie is iets aangepast, zodat ‘ie minder ruimte in beslag neemt. Handig!

YouTube: Watch, Listen, Stream (AppStore Link) YouTube: Watch, Listen, Stream
Ontwikkelaar: Google, Inc.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

YouTube kondigde deze week aan dat er een speciale functie toegevoegd om het livestreamen een stuk makkelijker te maken. Nu de functie direct in de app wordt ingebouwd, kun je met een druk op de knop beginnen met uitzenden. YouTube benadrukt dat de optie om een live video te starten bewust zo simpel mogelijk wordt gemaakt.

Give It Up! 2 (AppStore Link) Give It Up! 2
Ontwikkelaar: Invictus Games Ltd.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De gratis App van de Week Give It Up! 2 weet heel goed waar een iOS-game goed in is. Zodra je het spel opstart en op de Play-knop drukt, weet je precies wat je te doen staat: een kleine druppel verf staat geduldig te wachten terwijl een lijn met cirkels voor hem uitgestrekt ligt. Het is aan jou om de inktdruppel veilig door verschillende levels de loodsen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.