De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 24 – 2015

Wouter Nijsen
14 juni 2015, 15:55
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 24 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De apps hieronder zijn zeker de moeite van het downloaden waard.


Angry Birds heeft zijn eerste match-3 puzzelgame uitgebracht. Dat betekent dat je a la Candy Crush over het scherm moet vegen om minimaal drie dezelfde kleuren vogels op rij te schuiven. Hoe meer combinaties je maakt, des te beter, want als je na een bepaalde tijd meer (en betere) combinaties hebt gemaakt dan je tegenstander, heb je gewonnen.


Niets is irritanter dan wanneer je met een groep mensen ergens afspreekt, en er een aantal mensen te laat verschijnen. De Nederlandse app Whever probeert dat op een geinige manier te voorkomen. Wanneer je Whever opent, kun je snel en simpel een afspraak maken. Hierbij voer je een titel, tijdstip, plek en de mensen die ‘deelnemen’ in. Het leuke is echter dat je een soort straf kunt verzinnen, voor diegenen die alsnog te laat komen.

Caffeine Balance | Drink Coffee and stay Healthy

Aleksandr Vlasov

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Caffeine Balance hou je vinger aan de pols wat betreft je cafeïne-inname. Met een paar drukken op de knop kun je precies aangeven hoeveel koppen koffie, espresso, cappuccino of latte macchiato je dagelijks drinkt. Je ziet je consumptie per dag, maar kunt ook teruggaan in de tijd om te zien hoe je cafeïne-inname zich ontwikkelt. Wil je je inname verminderen, dan is het een goed idee om een limiet in te stellen.

AlphaBetty Saga

King

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

AlphaBetty Saga is het nieuwe puzzelspel van spelmaker King, bekend van Candy Crush. Dit maal schuif je geen snoepjes van het bord, maar veeg je letters aan elkaar die samen een woord vormen, waardoor de blokken van het scherm verdwijnen. Het komt dus op jouw taalkennis en creativiteit uit om goede en lange woorden te maken, terwijl je ook bezig bent met de puzzel. Fijn is dat AlphaBetty Saga ook in het Nederlands is te spelen.

Radical Rappelling

Halfbrick Studios

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Radical Rappelling is het nieuwe spelletje van Halfbrick Studios, dat je wellicht kent van iOS-games als Jetpack Joyride en Fruit Ninja. De bedoeling is dat je met een jongen of meisje gaat abseilen van een berg die oneindig hoog is. Druk je vinger op het scherm en je springt naar beneden. Haal je vinger van het scherm en het poppetje blijft op zijn plek. Veel tijd heb je echter niet, want er komt een golf lava naar beneden en als die je raakt, ben je af.

Opgelicht?!

AVROTROS

Gratis via App Store

Opgelicht is de officiële app van het gelijknamige televisieprogramma. Met de applicatie blijf je op de hoogte van actuele oplichtingspraktijken aan de hand van handige meldingen. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, dien je een aantal categorieën te selecteren die je in de gaten wil houden. Op basis hiervan stuurt de app je relevante meldingen, waardoor jij te weten komt of er oplichtingspraktijken gaande zijn.

Blades of Brim

Sybo Games ApS

Gratis via App Store

Blades of Brim is een nieuwe en gratis endless runner. Dat betekent dat je net zo lang door een level rent, totdat je levensmeter op is. Het spel biedt enorm veel mogelijkheden, zodat je nooit ‘zomaar’ aan het rennen bent. Steeds krijg je missies voorgeschoteld, die je gedurende de vaak korte spelletjes kunt proberen te halen. De spelwereld wordt willekeurig gegenereerd en ziet er door de felle kleuren schitterend uit.


Nadat Transistor vorig jaar uitkwam voor pc en de PlayStation 4, staat de game nu ineens in de App Store. De game draait om Red, een muzikant die in de cyberpunk-stad Cloudbank woont. Red trekt de Transistor, een zwaard, uit het lichaam van een man. Vanaf dat moment zijn jullie partners en begint het verkennen van de stad. Ondertussen knok je tegen vijanden.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu