De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 23 – 2015

Gijs Ettes
7 juni 2015, 15:58
4 min leestijd
De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 23 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De apps hieronder zijn zeker de moeite van het downloaden waard.

You Must Build A Boat

EightyEight Games LTD

€ 2,99 via App Store

You Must Build A Boat lijkt wat op games als Puzzle Quest en Candy Crush, maar heeft een compleet eigen stijl en gaat een stuk dieper dankzij de vele upgrades en rpg-elementen. Deze verslavende game van de maker van 10000000 is een aanrader en één van de beste iOS-games die we in lange tijd hebben gespeeld.

HazeOver • Afleidingdimmer

Maxim Ananov

€ 8,99 via App Store

Handig voor Mac-gebruikers die altijd in een chaos-opstelling van enorm veel vensters werken en daardoor afgeleid worden. Met HazeOver zorg je dat het belangrijkste schermpje opvalt. Wat de app doet is heel simpel, maar superhandig voor wie door openstaande vensters op de Mac wordt afgeleid: het bovenste venster blijft origineel belicht, de rest van het scherm wordt donker gemaakt voor een maximale focus.


De onofficiële Schiphol-app voor iOS heeft een update gekregen waardoor deze nu de laatste vluchtinformatie naar de Apple Watch kan sturen. Ook voor de iPhone en iPad is de app de moeite waard dankzij de prettig werkende interface en de gedetailleerde vluchtinformatie.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Google Maps toont in Nederland sinds 2010 reistijden van treinen, bussen, metro’s en trams, maar dat waren altijd standaard vertrektijden. Sinds afgelopen week kun je in de app en op de website ook actuele reisinformatie bekijken, zodat je altijd op de hoogte bent van eventuele verstoringen tijdens je reis.


Altijd al Steve Jobs willen zijn of in de huid willen kruipen van Don Draper uit Mad Men? Het kan nu met Studio. In deze app doe je je voor als een bekend personage, zij het uit het echte leven of uit films of series, en ga je een discussie aan met iemand anders die hetzelfde doet. Het mooie is dat je altijd met echte mensen praat die een rol aannemen.

Relook

Sumoing Ltd

€ 4,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Relook is een bewerkings-app van Sumoing waarmee je effecten over foto’s kan plaatsen. In de app zijn vlekjes in het gezicht of puistjes weg te halen met een tool. Met het ‘Soft Clone’-gereedschapje verwijder je lijntjes en rimpels uit je gezicht op een realistische manier en met de ‘Clarity’-tool kun je mooie delen van je gezicht laten opvallen.

Spark Mail + AI: Email Inbox

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

Spark is een geweldige mail-app, zeker voor wie veel mail binnenkrijgt en moet verwerken. Omdat je zoveel kunt aanpassen, is de app precies naar eigen smaak in te richten. Zo is de inbox slim ingedeeld in verschillende categorieën. Deze maakt de app automatisch aan in mapjes, die boven je reguliere inbox verschijnen. Deze bestaan uit ongelezen mails, die je allemaal afzonderlijk kan openen of in één keer kunt verwijderen.


Wil je voorkomen dat anderen gênante foto’s op je iPhone zomaar kunnen bekijken, dan is daar nu een nieuwe iOS-app voor: Cloaks. De app manipuleert foto’s zodat de inhoud niet meer zichtbaar is en bewaart ze in een speciale fotokluis. Je kunt zelf kiezen in hoeveel vlakken kiekjes worden verknipt, van minimaal 4 tot maximaal 10.000 vlakken. Hoe meer vlakken, des te moeilijker de inhoud van de foto zichtbaar is.

Hitman Sniper

CDE Entertainment Ltd.

€ 0,99 via App Store

Zoals de naam al doet vermoeden, is het in Hitman Sniper de bedoeling om in diverse omgevingen (die je misschien herkent van de consolegame Hitman Absolution) specifieke doelwitten om te leggen. De ene keer moet je headshots maken en de andere keer is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten (uitgedrukt in dollars) te scoren. Voorheen was de game free-to-play, nu kost hij 4,99 euro en zijn in-app aankopen weggehaald.

Fantastical Calendar

Flexibits Inc.

Gratis via App Store

Fantastical 2 is al heel wat jaartjes in de (Mac) App Store te vinden en wordt door velen gezien als één van de beste agenda-apps voor iOS-apparaten. Dat komt vooral door het prachtige design, dat lekker overzichtelijk oogt, en de vele mogelijkheden die de app biedt. Onlangs is de agenda-app van een flinke update voorzien, die ondersteuning voor de Apple Watch toevoegt.

ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store

ABN AMRO heeft zijn iOS-app voor mobiel bankieren voorzien van ondersteuning voor iDEAL. Daardoor kun je nu gemakkelijk vanuit de app iDEAL-betalingen starten en afhandelen. Ook heeft de app sinds kort hetzelfde menu als internet bankieren, de mogelijkheid om betalingen later te verzenden via de takenlijst in de app en is de status van betalingen zichtbaar. Aanrader voor alle klanten van deze bank.

Wat waren jouw favoriete iOS-apps van afgelopen week? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu