De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 23 – 2017

Wouter Nijsen
11 juni 2017, 15:57
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 23 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 23 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Monument Valley 2

Tijdens de WWDC 2017-keynote werd Monument Valley 2 onthuld. Het spel, waarin je je door een prachtige wereld in de stijl van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher voortbeweegt, is nu te downloaden in de App Store. Je speelt als Ro, een moeder die haar kind de wereld moet laten leren kennen. Net als in het vorige deel los je puzzels op door naar de omgevingen te kijken en gebouwen en paden te bewegen.

→ Download Monument Valley 2 in de App Store (5,49 euro)

Monument Valley 2

ustwo games

€ 4,99 via App Store

2. NS Reisplanner Xtra

De NS Reisplanner Xtra-app is toe aan versie 5.0, en die brengt flink wat verbeteringen met zich mee. Wanneer je de populaire reis-app opent, zie je meteen dat er een boel is veranderd. Het hamburgermenu heeft plaatsgemaakt voor een balk aan de onderkant, waarmee je veel sneller tussen de functies van de applicatie schakelt. Onderaan vind je de reisplanner, het overzicht met stations, je ingestelde reizen en actuele storingen. Ook nieuw zijn de widgets en trein- en busradar.

→ Download NS Reisplanner Xtra in de App Store (gratis)

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

3. Framed

Apple heeft Framed uitgeroepen tot de gratis App van de Week. In het spel doorloop je een detectiveverhaal en bepaal je hier zelf de uitkomst van. Als speler moet je puzzelen met een stripboek, waarin je de stukjes van het verhaal op de juiste plek moet leggen. Op deze manier bepaal je het spelverloop van Framed. De opzet van de game is echter simpel. Elke scène is opgesplitst in verschillende vakken, en jij moet zorgen dat ze in de juiste volgorde komen te liggen. Dit doe je door de vakjes te verslepen en vervolgens op ‘play’ te drukken om de scène af te spelen.

→ Download Framed in de App Store (gratis)

FRAMED

Loveshack

€ 3,99 via App Store

4. AirPano City Book

AirPano City Book is typisch zo’n app die pas tot zijn recht komt als je hem in actie ziet. Grote uitklapplaten van steden als New York , Parijs, Rome en Moskou vouwen zich uit op je scherm, waarna je tot op de kleinste details kunt inzoomen en rondneuzen. Met virtuele tours van 360 graden bekijk je deze wereldsteden van bovenaf, waarbij leuke tips voor bezienswaardigheden worden gegeven. In totaal zijn er meer dan 300 van dit soort panorama’s in de app verwerkt. Via de Apple Store-app kun je de applicatie tijdelijk gratis downloaden.

→ Download de Apple Store-app in de App Store (gratis)

FRAMED

Loveshack

€ 3,99 via App Store

5. WhatsApp

Hoewel WhatsApp regelmatig nieuwe functies krijgt, waren er tot nu toe geen filters beschikbaar om je kiekjes op te leuken. Versie 2.17.30 van de iOS-app brengt hier verandering in. De bestaande fotobewerkopties worden hierdoor uitgebreid met filters. Het leuke van deze update is dat je de filters niet alleen op foto’s kunt plakken. Ook video’s en zelfs gifjes kun je op deze manier een nieuw uiterlijk geven.

→ Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen