De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 23 – 2016

Wouter Nijsen
12 juni 2016, 15:59
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 23 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

In de App Store komen iedere week talloze nieuwe apps en updates uit, waarvan maar een klein deel daadwerkelijk de moeite waard zijn. Deze week verscheen onder meer de toffe Motion Stills-app van Google, kreeg WhatsApp een handige update en kunnen we nu aan de slag met de Mac-app van WeTransfer. Lees gauw verder!

Motion Stills - GIF, Collage

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De iPhone 6S en iPhone SE laten foto’s tot leven komen met de Live Foto’s-functie, maar deze geanimeerde kiekjes delen was nooit erg handig. Google helpt een handje met de nieuwe app Motion Stills. De app analyseert je filmrol, pikt er de bewegende Live Foto’s uit en zet ze vervolgens om naar een gif of videobestand. Hierdoor kun je ze ineens enorm gemakkelijk delen.

Typewise Offline Keyboard

Typewise AG

€ 29,99 via App Store

Ben je het standaard iOS-toetsenbord beu, of gaat het versturen van berichten je niet snel genoeg? Dan is WRIO Keyboard een interessant alternatief. Met de app personaliseer je niet alleen je toetsenbord, maar je gaat er ook een stuk vlugger van typen. De letters terug te vinden in een soort honingraat, waardoor het qwerty-toetsenbord er heel anders uitziet.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

Door een update van de NS Reisplanner-app kun je vanaf nu gemakkelijk je treinkaartjes bestellen via de app zelf. Zo kun je zonder zorgen op reis, zelfs als je geen OV-chipkaart bij de hand hebt. Het E-ticket dat je ontvangt kun je uitprinten of via je iOS-apparaat laten scannen door de OV-poort. Zorg er wel voor dat je het ticket altijd bij je hebt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp heeft een handige nieuwe functie toegevoegd voor mensen die regelmatig in grote groepsgesprekken praten. Met de nieuwe antwoorden weet iedereen meteen tegen wie je het hebt. Houd het bericht waar je op wilt reageren even ingedrukt, zodat er een menubalk in beeld verschijnt. Kies ‘Antwoord’ om de tekst of foto te kopiëren en er zelf een reactie onder te typen.

Quick Math

Shiny Things

Gratis via App Store

Leren hoofdrekenen wordt door veel kinderen niet als een hobby ervaren, en de doorgaans wat saaie lesboeken maken dit er niet beter op. Quick Math wil het leuk maken om snel te leren rekenen, door hoofdrekenen te combineren met een verslavende iPhone-game. Een klok telt af van drie naar nul en meteen kun je de eerste rekensom op je iPhone verwachten.

VSCO: Foto en Video Editor

Visual Supply Company

Gratis via App Store

Vaste gebruikers zullen het nieuwe design van VSCO direct zien. De layout van de app was altijd vrij ouderwets en duidelijk, nu zul je even moeten zoeken waar de onderdelen zich bevinden. Op het hoofdscherm van de app vind je foto’s die andere gebruikers hebben gemaakt. Die worden op een witte achtergrond in verschillende formaten gepresenteerd.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

De Verhalen-pagina van Snapchat ziet er na de nieuwste update iets anders uit. De focus ligt deze keer echter niet op de gebruikers, maar op uitgevers en adverteerders. Deze media krijgen meer ruimte om hun content op de pagina te laten zien. Voor uitgevers is het nu mogelijk om in de Discover-sectie naast een icoontje ook een afbeelding en tekst toe te voegen.

WeTransfer: menu bar transfers

WeTransfer BV

Gratis via App Store

Met de WeTransfer Mac-app is het nog gemakkelijker geworden om bestanden vanaf je Mac(Book) snel met iemand te delen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een bestand selecteren en naar het WeTransfer-icoontje slepen in je menubalk. Door de Finder bladeren en de juiste bestanden aanvinken is ook een optie. De app begint vervolgens meteen met het uploaden.


Met Live Photos van Apple komen je foto’s tot leven. Wil je ze draaien, dan gaat echter het geluid en de beweging verloren. Om dat te verhelpen is er nu een app: LiveRotate. Je ziet de plaatjes uit je galerij die je als Live Photos hebt geschoten. Wil je ze kantelen, dan kan dat zonder dat je kwaliteit of functionaliteit verliest. Het draaien kan in 90, 180 of 270 graden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu