De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 22 – 2015

Wouter Nijsen
31 mei 2015, 16:01
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 22 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

Google Foto’s is de nieuwe app van Google waarin je jouw foto’s kunt opslaan en bekijken. In het standaard foto’s-overzicht staan alle afbeeldingen van je iPhone op een hoop. Google heeft echter een slimme manier bedacht om te wisselen tussen weergaven. Door met twee vingers te pinchen (spreiden en naar elkaar toe bewegen), zoom je in of uit. Op die manier kun je foto’s ordenen op maand of inzoomen zodat de previews steeds groter worden.


PAPER is een initiatief van de Persgroep Nederland, dat onder meer de Volkskrant, het AD, Trouw, Het Parool en zeven regionale kranten uitgeeft. Uit die kranten maakt de redactie van PAPER elke dag een selectie van 15 artikelen, die je vervolgens op internet of via de app kunt lezen, elke dag om 12 uur een nieuwe uitgave. De eerste maand is gratis, daarna betaal je 5,95 euro per maand.


Bevingmeter is een gratis app voor iOS en Android waarmee je aardbevingen kunt ontdekken door gebruik te maken van de bewegingssensor in je smartphone. Het idee achter Bevingmeter is simpel: na het downloaden geef je de app toegang tot je locatie en leg je je toestel op een vlakke ondergrond. Vervolgens begint je telefoon met het meten van eventuele aardschokken. Bewegingen van gebruikers worden weggefilterd, waardoor de metingen accuraat moeten zijn.

Omio: Trein, bus en vlucht

GoEuro

Gratis via App Store

GoEuro is een handige app waarmee je simpel een reis plant door heel Europa. Het plannen van een reis gaat net zo simpel als je van Nederlandse apps als 9292 gewend bent; om te beginnen tik je een vertrek- en aankomstpunt in, selecteer je een datum van vertrek (en eventueel een terugreis) en kies je met hoeveel personen je bent. Vervolgens zoekt de app naar opties met de trein, bus of het vliegtuig.

Leeslounge

Push2Tablet BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Bruna had voorheen al een e-book-app in de App Store genaamd Bruna Tablisto, maar die is deze week vervangen door Bliyoo. De werking van de app is grotendeels hetzelfde, al heb je vanaf nu de mogelijkheid om een abonnement te nemen, zodat je onbeperkt kunt lezen. Ga je alleen voor boeken of alleen voor tijdschriften, dan betaal je 9,95 euro per maand. Er is ook een abonnement van 14,95 per maand dat je toegang geeft tot allebei.

Eenvoudige machines

Tinybop Inc.

€ 2,99 via App Store

Eenvoudige Machines is een interessante en fraai vormgegeven iOS-app die kinderen spelenderwijs laat kennismaken met natuurkundige principes. Kinderen kunnen aan de slag met machines en de achterliggende krachten. Zo maak je bijvoorbeeld muziek in een flipperkast met hellende vlakken of gebruik je een hefboom om een kasteel te vernietigen. Eenvoudige Machines ziet er bovendien erg fraai uit, met kleurrijke illustraties en geinige karakters van James Gilleard.

Pixelmator

Pixelmator Team

€ 9,99 via App Store

Pixelmator is al jaren een puik alternatief voor Photoshop, dat nu voor de iPhone is uitgebracht. Als je begint met Pixelmator, kun je foto’s inladen uit de Foto’s-app, vanuit iCloud of door direct een kiekje te schieten. Vervolgens kun je op diverse manier foto’s bewerken, met bijvoorbeeld verschillende kwasten en effecten. Heb je een plaatje aangepast op de iPhone en wil je ermee verder op de iPad of Mac, dan kun je dat via iCloud doen.

Railify

Matthijs Otterloo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Railify is volgens de Nederlandse maker Matthijs Otterloo ‘de eerste Nederlandse trein-app die specifiek op de Apple Watch is gericht’. De app download je logischerwijs wel op de iPhone, maar eigenlijk kun je er op de telefoon vrij weinig mee. Na het installeren dien je aan te geven wat ‘Thuis’ is. Het verdere werk van de app vindt plaats op de Apple Watch, aan de hand van drie opties: dichtbij, naar huis en favorieten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu