De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 22 – 2017

Wouter Nijsen
4 juni 2017, 15:58
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 22 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 22 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Pinkpop 2017

Pinkpop is in volle gang en daarom is er een app met allerlei handige informatie. De organisatie achter het festival heeft wat praktische tips verzameld en kom je meer te weten over het festival zelf. De plattegronden komen ook goed van pas, want het festivalterrein en omliggende tenten zijn bepaald niet klein. De sociale netwerken van Pinkpop zijn ook goed vertegenwoordigd in de app, zodat je vanuit de app kunt zien wat er het laatst gedeeld is.

→ Download Pinkpop 2017 in de App Store (gratis)

De officiële Pinkpop 2022 app

Mojo Concerts BV

Gratis via App Store

2. Adobe Scan

Met de nieuwe Adobe Scan-app scan je al je bestanden met je iPhone, om ze vervolgens om te toveren tot een pdf-bestand. De app werkt met documenten, ontvangstbewijzen, notities, afbeeldingen, visitekaartjes en nog veel meer. De app heeft bovendien tekstherkenning, wat betekent dat ze na het scannen doorzoekbaar zijn. Eén nadeel: je hebt een Adobe-account nodig om de app te gebruiken, die je overigens wel vlot kunt aanmaken.

→ Download Adobe Scan in de App Store (gratis)

Adobe Scan: mobiele scanner

Adobe Inc.

Gratis via App Store

3. The Robot Factory

In Apples nieuwste gratis App van de Week stel je namelijk schroefje voor schroefje je eigen robot samen. Hierbij heb je de keuze uit talloze armen, benen, raketten en zwaarder geschut. Hierbij is bewust ruimte vrijgehouden om je creativiteit de vrije loop te laten. Zo kun je de kleur van ieder onderdeel aanpassen, en er wordt je geen limiet opgelegd. Als jij een robotspin met twee hoofden wil bouwen, dan kan dat in The Robot Factory.

Download The Robot Factory in de App Store (gratis)

De Robotfabriek van Tinybop

Tinybop Inc.

€ 3,99 via App Store

4. Old Man’s Journey

Old Man’s Journey is relatief duur en relatief kort. Met twee uur ben je er doorheen en heb je geen reden om opnieuw te spelen. Toch staat Old Man’s Journey bovenaan onze lijst, omdat de game uitzonderlijk mooi is. In de game volg je de reis van een oude man die zijn veilige leventje achterlaat. De man is te oud om nog uitgebreid te klimmen en klauteren, dus moet je de omgeving zo organiseren dat hij doorloopt. De wereld is prachtig, maar ook het verhaal is aangrijpend en blijft na die twee uur nog lang hangen.

Download Old Man’s Journey in de App Store (5,49 euro)

Old Man's Journey

Broken Rules

€ 4,99 via App Store

5. Halide

Ben je op zoek naar een nieuwe foto-app voor je iPhone, dan is Halide het checken waard. Deze nieuwe app is gemaakt door een ex-Apple-designer en heeft een simpele interface, maar een heleboel professionele functies. Zo kun je de iso-waarde, sluitertijd en witbalans aanpassen. Ook handig is dat je foto’s in het raw-formaat kunt opslaan, wat fijn is als je de afbeeldingen later in bijvoorbeeld Photoshop wilt bewerken.

Download Halide in de App Store (5,49 euro)

Halide Mark II

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen