De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 21 – 2015

Wouter Nijsen
24 mei 2015, 16:02
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 21 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Vanaf deze week is het in Nederland mogelijk om te videobellen met Facebook Messenger. De app hoeft niet geüpdatet te worden om via Messenger te videobellen. In een chatvenster is bij gebruikers vanzelf een camera-icoon verschenen. Deze staat rechtsboven in het scherm bij gesprekken, naast het telefoontje. Tik je daarop, dan wordt direct geprobeerd een video-verbinding te leggen met de ander.

ReSnap - Fotoboek gemakkelijk in 1 minuut te maken

ReSnap

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Bundle bundelt al je foto’s automatisch in verzamelmappen. Deze vind je in het Organize-scherm van de app. De kiekjes worden onder meer bij elkaar gezet op basis van locatie. Je foto’s uit Amsterdam komen zo bij elkaar, evenals je vakantiefoto’s uit Cuba. De Foto’s-app van Apple doet dat in principe ook, maar in Bundle kun je deze ‘momenten’ ook nog eens handmatig overzetten naar nieuwe bundels.

WifiMapper – free Wifi maps, find cafe hotspots, travel without roaming fees

OpenSignal, Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

WifiMapper is een nieuwe app die gebruikmaakt van crowdsourcing om plekken in kaart te brengen waar je gratis van wifi gebruik kunt maken. Op basis van gps check je op een kaartje of er gratis wifi in de buurt is. Deze plekken worden met punaises aangegeven. Een blauw puntje op de kaart geeft aan waar jij momenteel bent en welke kant je op staat. Op die manier navigeer je met de app gemakkelijk naar een wifi hotspot.

Echt of Vals

De Nederlandsche Bank N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Echt of Vals is een nieuwe app waarmee je kunt controleren of eurobiljetten echt zijn of niet. Hoewel er maar een kleine kans is dat je valse eurobiljetten ontvangt en er maar weinig in Nederland in omloop zijn, fungeert de app vooral als hulpmiddel. De applicatie is afkomstig van De Nederlandsche Bank en gebruikt de camera van je iPhone om briefjes te checken.

Ball King

Qwiboo Ltd

Gratis via App Store

In Ball King speel je met een poppetje dat niets anders doet dan ballen door het netje werpen. Hou je vinger op het scherm en sleep om de richting en snelheid van de bal te bepalen en laat los om te schieten. Een lijntje op het scherm biedt hulp over het traject van de bal, maar het laatste stukje ontbreekt, waardoor het moeilijk genoeg blijft. Hoe meer ballen je raak gooit, des te pittiger het wordt.

MacID

Kane Cheshire

€ 3,99 via App Store

Met MacID kun je jouw Mac ontgrendelen met je Apple Watch. Ook is het mogelijk om het accupercentage van je iPhone te checken vanaf je pols. Heb je de app geïnstalleerd, dan is het zaak om via de iPhone-app de Mac aan iOS te koppelen. Daarvoor heb je de MacID voor OS X nodig. Open het programmaatje, dan zoekt de Mac automatisch naar apparaten die je kunt koppelen.


MixRadio is een streamingdienst die nu gratis beschikbaar is op iOS. De dienst speelt nummers die bij je smaak passen. Nadat je de app hebt gedownload, is het zaak om je aan te melden. Daarna kun je aangeven wat jouw favoriete muziekgenres zijn en vervolgens selecteert de app specifieke bands en artiesten. MixRadio maakt er vervolgens een fijne afspeellijst van, waar je gratis naar kunt luisteren.

Magnetized

Rocky Hong

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Magnetized is een nieuw spelletje dat draait om magneten. In de game bestuur je een zwart blokje dat het einde van het level moet halen. Het blokje beweegt vanzelf, maar mag de randen van de spelwereld niet raken, anders is het gelijk game over. Om ‘m ook langs ‘bochten’ te krijgen, dien je gebruik te maken van verschillende magneten. Hiermee geef je het blokje een slinger, zodat ‘ie op de juiste manier het pad doorloopt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu