De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 21 – 2019

Florence Peeters
26 mei 2019, 16:04
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 21 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 21 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres voor de leukste iOS-apps.

1. Google Maps

Heb je zin om een filmpje te pakken, dan hoef je voortaan niet meer alle websites van bioscopen in de buurt af te struinen. Zoek in Google Maps simpelweg op ‘bioscoop’ en tik op een filmtheater bij jou in de buurt. In de nieuwste versie van de app verschijnen vervolgens de bijbehorende aanvangstijden van films, onder het kopje ‘Aanvangstijden’.

Het is mogelijk om tot zes dagen vooruit de bioscooptijden te bekijken. Deze worden handig per film getoond. Heb je een film gevonden? Tik dan op een tijdstip om meteen een ticket te kopen. Google Maps toont een overzicht met de datum en tijd, maar geeft ook een directe link naar de juiste webpagina van de bioscoop om alvast kaartjes te scoren.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

2. Instagram

Instagram ondersteunt voortaan ook horizontale video’s op IGTV. Dit is het onderdeel waar gebruikers langere video’s kwijt kunnen. Lange tijd was het alleen mogelijk om hier verticale video’s op te posten. De app kreeg regelmatig van videomakers te horen dat ze ook graag horizontale content wilden plaatsen, en met deze update geeft Instagram daar gehoor aan.

IGTV bereik je door in Instagram op het tv-icoontje bovenin te tikken of via de losse IGTV-app. Als je door IGTV scrollt, zie je niet meteen welke video wel of niet horizontaal is. De thumbnails blijven verticaal.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

3. Word Forward

Word Forward stond al een aantal jaar in de App Store, maar is volledig vernieuwd. De game is op het eerste oog een woordzoeker, maar in de praktijk een stuk moeilijker. Het doel is om de 25 verschillende letters te laten verdwijnen.

Dit doe je door woorden te zoeken, maar ook met tactische spelopties. Wissel letters, hussel ze door elkaar, vervang ze door andere letters of gooi er in het ergste geval een bom op. De juiste strategie wordt beloond met een lang, duidelijk woord dat je de puzzel in een keer laat oplossen. Vooruit blijven denken dus.

Word Forward

Rocketship Park

€ 2,99 via App Store

4. Steam Chat

Na de Steam Link-app maakt ook de Steam Chat-app zijn opwachting in de App Store. De Steam Chat-app brengt de uitgebreide chatfunctie van de desktopversie van Steam naar je iPhone. In de app vind je jouw vriendenlijst en start je een chat door simpelweg een andere gebruiker aan te tikken.

Je ziet in één oogopslag ziet wie er online is en/of bereid om een gezamenlijk potje te gamen. Daarnaast deel je vrienden gemakkelijk in, door middel van favorieten en categorieën. Ook de meldingen die je krijgt van de chat zijn te personaliseren. Pas de soort melding die je krijgt aan per vriend, groepsgesprek of chatkanaal.

Steam Chat

Valve

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen