De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 21 – 2018

27 mei 2018, 15:53
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 21 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 21 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Dropbox

De nieuwste Dropbox-update maakt samenwerken met collega’s een stuk makkelijker. Je kunt onder meer direct zien waar iedereen mee bezig is, en sneller feedback achterlaten. Het wordt namelijk handiger om bij te houden waar je collega’s (of klasgenoten) momenteel mee bezig zijn. Voortaan zie je per bestand in één oogopslag wie aanpassingen heeft gemaakt.

Ten tweede is ook het chatsysteem op de schop gegaan. Hier kun je bijvoorbeeld aanwijzingen voor collega’s achterlaten, of feedback geven. Voor de update moest je naar een apart venster om berichten te versturen. Ook heeft Dropbox een thuisscherm toegevoegd, waar je in één oogopslag kunt zien waar je team mee bezig is.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

2. HomeScan

Van slimme lampen tot deursloten en rolgordijnen: langzaam maar zeker komen we het HomeKit-platform van Apple steeds vaker tegen in en rond het huis. HomeScan for HomeKit komt dan ook als geroepen als een lamp of thermostaat niet naar behoren werkt. Deze simpele app heeft een duidelijk doel: jou helpen om al je HomeKit-apparatuur weer goed te laten werken.

Zodra je de app opstart verschijnt er een lijst met al je bluetooth HomeKit-apparatuur. Vervolgens kun je een rondje gaan lopen door het huis met de app actief op je iPhone. Het cijfer voor de ontvangst begint bij nul en laat vervolgens de signaalsterkte zien als je van je HomeKit-hub naar een accessoire loopt. Hoe dichterbij je apparaat bij 0 komt, hoe beter. Kom je erachter dat een apparaat slecht bereik heeft, dan kun je de app ook weer gebruiken om een locatie te vinden met een beter signaal.

HomeScan for HomeKit

Pearce Media Limited

€ 0,99 via App Store

3. Tinyclouds

Tinyclouds is in essentie een hele simpele weer-app voor één euro. De app toont de actuele weersverwachting, geeft een voorspelling voor de rest van de dag en voor de rest van de week. Wat Tinyclouds onderscheidt van de handenvol aan concurrerende weer-apps is het originele ontwerp. Het eerste wat je ziet als je de app opent is een 3D animatie van een stad, die zich continu aanpast aan het weer.

In plaats van naar een cijfertje te kijken, kun je met Tinyclouds in een blik op deze digitale stad zien wat het weer is en wordt. De app past zich aan op je locatie, en je kunt ook meerdere locaties toevoegen om snel te schakelen tussen verschillende weersvoorspellingen. Tinyclouds wil het vooral leuk maken om naar het weer te kijken, iets waar de app dankzij de kleurrijke stad in slaagt.

Tinyclouds Weather

Mikel Steffen

Gratis via App Store

4. Gemini Photos

Gemini Photos belooft via machine learning je foto’s op te ruimen. Start je de app, dan moet je uiteraard eerst toegang geven tot je foto’s. Dat is nodig om ze te scannen. Gemini Photos belooft dat je afbeeldingen alleen lokaal worden geanalyseerd en niet worden geüpload naar een andere locatie.

De app scant op twee manieren. Allereerst worden er vergelijkbare foto’s uitgekozen. Voordat je deze foto’s verwijdert, kun je er nog doorheen scrollen om te zien of je het er mee eens bent. Veiliger zijn de foto’s die de app ‘Rommel’ noemt. Hier wordt je gepresenteerd met wazige foto’s, notities en schermafbeeldingen. Waar je wel mee moet oppassen, is dat de app een knop in het instellingenmenu heeft om je complete fotobibliotheek te verwijderen.

CleanMy®Phone: Opschoner

MacPaw Way Ltd

Gratis via App Store

5. NS Reisplanner

Als je met de trein reist, mag een goede NS Reisplanner niet ontbreken op je iPhone. De NS heeft een goederentrein aan functies in de app gepropt, maar ze gelukkig wel overzichtelijk verpakt. Zo kun je uiteraard je reis plannen, maar blijf je ook op de hoogte van storingen, werkzaamheden, nieuws en diensten als de OV-fiets en NS Zonetaxi.

Zowel in de trein als op het station komt de NS Reisplanner van pas. Zo kun je per station precies zien wat de indeling is en welke voorzieningen er aanwezig zijn. Ook kun je op een kaart alle treinen die op dit moment in Nederland rondrijden zien. Je opent de Treinradar door het menu te openen en ‘Treinradar’ aan te tikken. Daarnaast is er een meldingsfunctie toegevoegd waarin je de drukte in je trein kunt doorgeven.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu