De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 21 – 2017

Wouter Nijsen
28 mei 2017, 16:06
4 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 21 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 21 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. In Control

Belsimpel gaat je helpen zorgvuldiger met je databundel om te gaan. Met In Control krijg je praktische tips om het einde van de maand met genoeg MB’s in je bundel te halen. Voordat je de app gebruikt, vul je in hoe groot je databundel is en op welke dag je bundel vernieuwd wordt. Vervolgens kun je op je iPhone internetten zoals je gewend bent. In Control houdt ondertussen zorgvuldig bij hoeveel MB’s je per dag gebruikt. Alle statistieken worden in grafieken geplaatst, die ook als widget beschikbaar zijn.

Download In Control in de App Store (gratis)

In Control

Belsimpel.nl

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

2. Facebook

Facebook heeft zijn Live-feature flink uitgebreid. Naast privéchats bij publieke livestreams kun je na de laatste update ook met meerdere mensen één livestream doen. Facebook introduceert ook Live Chat with Friends, wat betekent dat je met je vrienden samen een livestream kijkt. Je kunt dan met alleen je vrienden chatten, zonder dat berichten verloren gaan in een grote stroom comments. De feature wordt op het moment van schrijven nog getest in verschillende landen, maar verschijnt in de zomer voor iedereen.

Download Facebook in de App Store (gratis)

Facebook

Facebook, Inc.

Gratis via App Store

3. Klocki

Klocki, de gratis App van de Week, is een eenvoudig spel, zonder diepe verhaallijn of andere complexe elementen. Het enige wat je nodig hebt om te winnen is enig ruimtelijk inzicht, want de figuren die je moet bestieren zijn niet altijd helemaal vlak. Om te spelen tik je op twee verschillende vakjes, waarna ze van plek wisselen. Zo moet je het patroon compleet zien te krijgen. Bij latere levels wordt het wat lastiger, want dan worden de tegels die je moet wisselen zwart. Door te gissen kun je zo snel uitzoeken welk tegeltje waar moet, want als er eentje goed ligt, verdwijnt het zwarte vakje en zie je de inhoud.

Download Klocki in de App Store (gratis)

"klocki"

Maciej Targoni

€ 0,99 via App Store

4. 1Password

De nieuwe Travel Mode van 1Password is vooral een reactie op de strengere grenscontroles. Steeds vaker moeten reizigers hun telefoon ontgrendelen tijdens een controle, wat een serieuze inbreuk op je privacy betekent. Voordat je op reis gaat vul je op de website van 1Password in welke wachtwoorden, inloggegevens en andere bestanden uit je kluis je wilt gebruiken op vakantie. Al deze gegevens worden in de nieuwe ‘Safe for Travel’ kluis geplaatst. Zodra je vertrekt schakel je de reismodus in, waarna alle andere kluizen afgesloten en van je apparaten verwijderd worden.

Download 1Password in de App Store (gratis)

1Password - Password Manager

AgileBits Inc.

Gratis via App Store

5. Magikarp Jump

Magikarp Jump is een game die volledig draait om één van de zwakste Pokémon. In de game moet je jouw monster zo hoog mogelijk laten springen. Dat doe je door hem uitgebreid te trainen en hem regelmatig te voeren. Je behandelt Magikarp daarmee in feite als een Tamagotchi, die sterker wordt als je er meer liefde en aandacht aan geeft. Het uiteindelijke doel: de League Champion worden door het allerhoogst van alle Magikarps te springen. Van je beste tussentijdse scores worden automatisch screenshots gemaakt, zodat je tegen je vrienden kunt opscheppen over de resultaten.

Download Magikarp Jump in de App Store (gratis)

Pokémon: Magikarp Jump

The Pokemon Company

Gratis via App Store

6. Snapchat

Snapchat heeft een nieuwe functie geïntroduceerd, waarmee je samen met vrienden een verhaal kunt maken. Met ‘Custom Stories’ kunnen gebruikers vrienden uitnodigen om samen met een groep één verhaal te maken, in plaats van allerlei losse verhalen. Dat kan wereldwijd, maar ook op een bepaalde plek. Dat is leuk als een groep vrienden bijvoorbeeld op een festival staat. De bijdragen aan een Custom Story verdwijnen allemaal automatisch na 24 uur als niemand meer iets heeft toegevoegd.

Download Magikarp Jump in de App Store (gratis)

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen