De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 21 – 2016

Redactie
29 mei 2016, 16:02
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 21 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo is de Jeugdjournaal-app terug na 2 jaar afwezigheid, slaat Periscope automatisch al je streams op en kun je al je oude foto’s digiraliseren met Unfade.


Eerder deze maand begon Periscope te testen hoe gebruikers hun uitzendingen konden opslaan. Dat was toen mogelijk door de hashtag #save aan streams toe te voegen. Nu is die workaround niet langer nodig. Na het opnemen van een stream, blijft hij in de nieuwste versie van Periscope automatisch permanent opgeslagen. Wel zo gemakkelijk.


GroupClip is een handige app als je regelmatig met vrienden hetzelfde aan het filmen bent. Zodra iedereen hetzelfde filmt met GroupClip, worden de beelden automatisch gesynchroniseerd. In de app zelf zie je vervolgens de verschillende filmsessies als andere invalshoeken en daar kun je snel tussen wisselen bij het bewerken.

Octagon 1: Maximal Challenge

Lukas Korba

€ 2,49 via App Store

In de gratis App van de Week Octagon speel je als een balletje dat zijn weg door een achthoekige tunnels moet vinden. De obstakels en gaten vliegen je om de oren, waardoor je vanaf het begin scherp moet zijn, wil je het einde van de rit halen. Alhoewel de game zeker niet de schoonheidsprijs verdient, geeft de toffe dag/nachtmodus en passende achtergrondmuziek het spel nét dat beetje extra.


De NOS Jeugdjournaal-app is na ruim twee jaar terug in de App Store. De uitzendingen van het Jeugdjournaal waren al die tijd via de NPO-app te bekijken, maar met de officiële NOS Jeugdjournaal-app kun je naast afleveringen terugkijken nog veel meer. De applicatie toont bijvoorbeeld actueel nieuws en laat je op stellingen stemmen én reageren.


De update voor Google Maps breidt een aantal bestaande features uit. Zo kun je er tijdens het navigeren voor kiezen om spraakbesturing te dempen of alleen meldingen in te schakelen. Daarnaast is het nu een stuk simpeler geworden om afbeeldingen in de fotogalerij in 360 graden te bekijken. Ook kun je op sommige locaties sneller zien of het er druk is of niet.


Na krap twee maanden vindt Facebook het tijd voor vernieuwing in de Facebook Live. Het is daarom vanaf nu mogelijk om oneindig lang te streamen. Voorheen konden ze maximaal 90 minuten duren, maar in sommige gevallen is dat te kort, bijvoorbeeld als je een groot concert wil uitzenden voor thuisblijvers.


City Lines for puzzle lovers, zoals de volledige titel van deze iOS-game luidt, is een puzzelspel. Er wordt een vierkant veld getoond met verschillende icoontjes, bijvoorbeeld van bomen, water of gebouwen. De bedoeling is dat je de iconen in setjes aan elkaar verbind door lijnen te trekken. Is het veld vol, dan worden de lijnen ingekleurd. Zo ontstaan er mini-stadjes.


Met Unfade voorkom je dat oude foto’s vervagen of verloren gaan. De app laat je oude foto’s inscannen en vereeuwigen op je iOS-toestel. Oudere foto’s gaan er dankzij de app zelfs beter uitzien, omdat er speciale filters zijn aangebracht om bijvoorbeeld verkleuring en vervaging tegen te gaan. Om het makkelijk te maken, worden de ingescande kiekjes automatisch bijgesneden.


Het ontbreekt Snapchat nog altijd aan een fatsoenlijke zoekfunctie om interessante kanalen te vinden. Met Ghostcodes maak je een eigen account aan, waarna je Snapchat-accounts kunt zoeken op categorie. Populaire accounts staan bovenaan, waardoor je al snel een tof account vindt om te volgen op de officiële Snapchat-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu