De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 20 – 2015

Wouter Nijsen
17 mei 2015, 16:01
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 20 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.


BitTorrent Bleep is een nieuwe chat-app waarmee je in alle veiligheid versleutelde berichten naar anderen stuurt. De app is specifiek gericht op versleuteling, en je hebt dan ook alleen een gebruikersnaam nodig om ‘m te kunnen gebruiken. Alle chats worden opgeslagen op je iPhone en niet op een server. Ook tof is de functie genaamd Whisper, waarmee je berichten en plaatjes stuurt die 25 seconden nadat ze zijn bekeken weer verdwijnen.


Sunrise, de fijne agenda-app, introduceert een toetsenbord genaamd Meet, waarmee je snel een datum checkt en deelt. Meet lijkt een gewoon toetsenbord, maar met de rode agenda-knop open je het overzicht van wat er de komende dagen voor jou in de pijplijn zit. Op dit overzicht is het meteen mogelijk een dag en tijd aan te tikken die voor jou het beste uitkomt. Tik op de blauwe knop en de afspraak verschijnt als linkje bij de ander.

Snake Rewind

Rumilus Design

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Twintig jaar na het origineel is er een officieel vervolg voor Snake uitgebracht: Snake Rewind. De vernieuwing van Snake Rewind zit ‘m al in de naam: als je crasht met de slang, kun je de tijd een stukje terugspoelen (door verzamelde stukjes fruit op te offeren). Je kan dan nogmaals proberen om de bocht wél goed te maken. Ook nieuw zijn de verschillende missies en gevarieerde power-ups.


GotchApp is een spionagespel dat tikkertje met verstoppertje combineert en wat zich deels op je telefoon afspeelt en deels in de echte wereld. Om te beginnen loopt elke speler van het groepje bij elkaar vandaan. Als je ver genoeg van elkaar verwijderd bent (150 meter), kan het spel van start. De bedoeling is nu om andere spelers te vinden en te ‘taggen’. Dat kan door dichtbij de ander te komen, wat geregistreerd wordt op basis van je gps en verbinding.

izi.TRAVEL - City Guides

Informap Technology Center LLC

Gratis via App Store

De Izi Travel-app voor iOS is een handige reisgids waarmee je op een leuke manier nieuwe steden ontdekt. De app is namelijk een audiogids, die op basis van geluiden meer informatie vertelt over belangrijke bezienswaardigheden zoals musea en monumenten. Dat doet Izi Travel middels gps, waardoor de app weet waar je bent en op basis daarvan content kan voorschotelen.


Google heeft de Nieuws en Weer-app geüpdatet zodat hij met de Apple Watch werkt. Het is de eerste app van de zoekgigant die op de smartwatch van Apple draait. Met de app is het mogelijk om de laatste nieuwskoppen te bekijken, al zijn de functionaliteiten voor de Apple Watch wat beperkt. Wel kun je jouw locatie laten bepalen om zo het weerbericht te tonen.


Spotter is een nieuwe iOS-app waarmee je gemakkelijk het nieuws leest dat in jouw ogen interessant is. De app filtert als het ware allerlei nieuwsberichten. Nadat je de app start, krijg je een aantal onderwerpen te zien die mogelijk voor jou belangrijk zijn. Omdat niet alles je zal aanspreken, is er ook de mogelijkheid om interesses en andere zaken zelf toe te voegen. Op basis van diverse algoritmes zoekt Spotter naar artikelen en schotelt die vervolgens voor.

Lifeline...

3 Minute Games, Inc.

€ 2,99 via App Store

Lifeline draait om een astronaut, Taylor, die contact met je zoekt. Hij is gecrasht met zijn schip en is de enige overlevende. Jij bent als speler de enige waarmee hij contact kan maken, dus moet je hem begeleiden naar veiligheid. De game is op de iPhone te spelen, maar heb je een Apple Watch, dan is het des te leuker. De astronaut neemt middels notificaties gedurende de dag contact op.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu