De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 20 – 2018

Rick van der Veer
20 mei 2018, 16:06
4 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 20 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 20 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Be My Eyes

Wil jij je inzetten als vrijwilliger om mensen met een beperking te helpen? Dan is Be My Eyes de meest toegankelijke manier zonder dat het je veel tijd kost. Zodra een persoon om hulp vraagt via de app, krijgen meerdere vrijwilligers een berichtje. De eerste die daarop reageert wordt verbonden met de hulpvrager. Blinde mensen gebruiken de camera van hun smartphone om je iets te laten zien. Jij kijkt mee en beantwoordt vragen.

Op het moment van schrijven staan er bijna een miljoen vrijwilligers ingeschreven die voor 73.000 blinden klaarstaan, maar er zijn altijd meer mensen nodig. Helaas kun je nog niet meerdere talen tegelijk instellen in de app. Kies je dus voor Nederlands, dan kun je niet Engels sprekende mensen helpen.

Be My Eyes – Helping blind see

Be My Eyes

Gratis via App Store

2. Sezame

Met Sezame log je in op websites met Touch ID, of Face ID op de iPhone X. Wachtwoorden zijn dus overbodig. Dit bespaart niet alleen tijd, maar is volgens het bedrijf ook veiliger. Het programma werkt op macOS 10.11 tot en met 10.13. Je kunt zelf aangeven waar je Sezame allemaal voor wil gebruiken: van het inloggen op websites, ontgrendelen van je computer tot aan het goedkeuren van betalingen.

Het bedrijf achter Sezame wil ervoor zorgen dat wachtwoorden in de toekomst overbodig zijn. Biometrische gegevens, zoals je vingerafdruk, zijn volgens de firma namelijk veel veiliger. In de praktijk werkt de scanner behoorlijk goed, al is het soms vervelend om je smartphone er bij te moeten pakken.

Sezame

FinPin Technologies GmbH

Gratis via App Store

3. Google Nieuws

Google heeft zijn Kiosk veranderd in Google Nieuws en probeert via kunstmatige intelligentie jou de beste berichten voor te schotelen. De nieuwe app is aangekondigd op Googles jaarlijkse evenement I/O en gebruikt kunstmatige intelligentie voor de nieuwsvoorziening. Google plaatst via kunstmatige intelligentie meerdere bronnen bij elkaar voor het ‘hele verhaal’.

Dat kunstmatige intelligentie een grote rol gaat spelen in de nieuwsvoorziening van de toekomst is inmiddels wel duidelijk, en Google heeft de beste papieren als het gaat om smartphones en AI. Daarom is Google Nieuws op dit moment de app om in de gaten te houden. De zoekgigant lanceert de app tevens met weinig concurrentie op iOS. Apple News is namelijk nog steeds niet in Nederland uitgebracht, terwijl Google Nieuws direct in talloze landen verkrijgbaar is.

Google Nieuws

Google LLC

Gratis via App Store

4. Pollennieuws

Pollennieuws is één van de bekendste en handigste apps. De app presenteert op een kaart van Nederland de pollenverwachting bij droog weer. Op de kaart wordt met kleuren aangegeven hoe groot de ‘dreiging’ is. Gebruikers kunnen een cijfer toekennen aan hoeveel last van hooikoorts ze die dag hebben en aangeven wat de symptomen zijn. De meldingen helpen Pollennieuws in kaart te brengen waar het meest last van hooikoorts is.

Daarnaast presenteert de app handige statistieken, waarmee je kan zien hoeveel Nederlanders vandaag meldingen hebben gedaan, wat het gemiddelde hooikoorts-cijfer is en wat de meeste symptomen zijn. Dat kun je ook regionaal inzien. Verder biedt de app meer informatie over pollen en de bomen en grassen waar ze vanaf komen.

Pollennieuws

World of Warmth

€ 1,99 via App Store

5. WhatsApp

Met de nieuwste update gaat WhatsApp groepsgesprekken overzichtelijker en beter maken. Nieuwe leden van groepsgesprekken krijgen een omschrijving van de groep te zien zodra ze toegevoegd worden. Op die manier weten ze wat het onderwerp is, wat de eventuele regels zijn en waarover bijvoorbeeld ook niet gepraat wordt. Momenteel vind je deze omschrijving ook al door op de naam van de groep te tikken.

Voortaan vind je boven het icoon om naar het meest recente bericht te scrollen een @-icoon. Wanneer je hierop tikt, krijg je alle ongelezen berichten te zien waarin jouw naam is genoemd. Zo weet je direct waar het gesprek over gaat. Daarbovenop wordt het onmogelijk voor beheerders om de oprichter van een groepschat te verwijderen. Deze persoon kan enkel uit eigen initiatief opstappen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

6. Tweetbot 3

De favoriete Twitter-app voor de Mac van veel fanatieke Twitteraars is compleet vernieuwd. De belangrijkste grafische verbetering is de nieuwe Dark Mode, die de achtergrond van de tweets in het zwart hult. Handig als je in de avonduren door je tijdlijn heen bladert. Het design heeft daarnaast vooral een subtiele opknapbeurt gekregen, met tal van kleinere verbeteringen. Zo heeft iedere tweet op je tijdlijn nu knoppen om snel te reageren, te liken, retweeten of het profiel te bekijken.

Ook zijn afbeeldingen en video’s groter dan voorheen, zodat je ze beter ziet maar helaas ook minder tweets tegelijk op je scherm kan bekijken. Een belangrijke reden hiervoor is de introductie van video-previews. Voortaan hoef je niet meer op een link te klikken als iemand een gif of video plaatst.

Tweetbot 3 for Twitter

Tapbots

€ 11,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu