De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 20 – 2017

Wouter Nijsen
21 mei 2017, 16:11
3 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 20 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 20 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Flitsmeister

De nieuwste versie van Flitsmeister waarschuwt niet meer alleen op A- en N-wegen voor flitsers en controles, maar ook op kleinere (provinciale) wegen. Voorheen was voor het doorgeven van flitslocaties zowel informatie over hectometerpalen als de gps-locatie benodigd, maar nu worden ook kleinere wegen meegenomen waar die palen niet aanwezig zijn. Naast deze veelgevraagde aanpassing is het dashboard van Flitsmeister iets op de schop gegaan. Zo is de optie om een route naar je werk, huis of een andere locatie versimpeld naar een zoekfunctie rechts onderin het scherm.

Download Flitsmeister in de App Store (gratis)

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

2. Telegram

Met versie 4.0 van Telegram kun je korte videoberichten naar je contacten versturen. De feature lijkt op de bestaande audioberichten, maar stelt je nu in staat om ook een korte video te sturen. Telegram heeft met de update bovendien een nieuw videoplatform geïntroduceerd voor kanalen. Op Telescope kunnen publieke kanalen video’s tot een minuut lang plaatsen. Deze zijn dan niet alleen in de app zelf te bekijken, maar ook op het internet via een publieke link.

Download Telegram in de App Store (gratis)

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

3. Eggggg

Overgeven omdat je misselijk bent, wens je niemand toe. Bijna niemand tenminste, want Gilbert in de komische platformgame Eggggg maakt er dankbaar gebruik van. Gilbert gebruikt dit om zichzelf door 21 slim ontworpen platformlevels te stuiteren en spugen, in de vermakelijke iPhone-game Eggggg. Zo gebruik je kots om tegen muren op te klimmen, vijanden te verslaan en door de lucht te zweven. Eggggg is de gratis App van de Week en dus tot volgende week donderdag gratis te downloaden.

Download Eggggg in de App Store (gratis)

Eggggg

Hyper Games

€ 4,99 via App Store

4. SwiftKey

Het design van toetsenbord-app SwiftKey heeft een flinke update gehad. Het populaire iOS-toetsenbord krijgt een schoner uiterlijk en past daardoor beter bij iOS. Specifiek plaatste SwiftKey in het oude design een schaduw achter de losse toetsen en werd er een blauwe kleur op de speciale knoppen gezet. Dat is nu niet meer het geval. Het effect van deze kleine veranderingen is enorm. Het toetsenbord oogt mooier en rustiger en past veel beter bij iOS.

Download SwiftKey in de App Store (gratis)

Microsoft SwiftKey Keyboard

SwiftKey

Gratis via App Store

5. Facebook Messenger

De Facebook Messenger-app heeft een kleine, maar belangrijke update gekregen. De app wordt namelijk gestroomlijnd door een aantal aanpassingen aan het design, waardoor het bijvoorbeeld makkelijker wordt om tussen chats, contacten en groepen te schakelen. Bij nieuwe meldingen wordt een rood bolletje getoond. In de balk onderaan kun je nu op een knopje drukken om direct naar de Facebook Messenger-games te gaan.

Download Facebook Messenger in de App Store (gratis)

Messenger

Facebook, Inc.

Gratis via App Store

6. Run-A-Whale

Ben je op zoek naar een nieuw iOS-spelletje voor je iPhone of iPad, dan moet je Run-A-Whale eens proberen. De game kijkt qua opzet duidelijk af bij iOS-klassiekers als Tiny Wings en Alto’s Adventure, maar onderscheidt zich door de unieke graphics. Zoals de naam al doet vermoeden, speel je als een poppetje op een walvis en moet je zover zien te komen in de levels. Er is genoeg te doen: verzamel alle muntjes, versla de vijf eindbazen en probeer de 90 missies te voltooien.

Download Run-A-Whale in de App Store (1,09 euro)

Run-A-Whale

Guillaume Loquin

€ 1,09 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen