De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 2 – 2019

Wouter Nijsen
13 januari 2019, 16:11
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 2 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 2 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Temp Mail

Soms moet je je e-mailadres invullen op een website, waarna je inbox bestookt wordt met spam en onzinnige berichten. Dit probleem lost Temp Mail op. De iOS-app geeft je een tijdelijk e-mailadres zodat je ‘echte’ inbox schoon blijft. Het is daarmee een ideale oplossing om met nieuwsbrieven, bots en dubieuze websites om te gaan.

Daarnaast kun je berichten downloaden wanneer de informatie tóch wel waardevol blijkt te zijn. In werkelijkheid zul je Temp Mail vooral gebruiken voor bedrijven of websites waar je eenmalig mee te maken hebben. Veel mensen gebruiken wegwerpmail bijvoorbeeld voor het inschrijven op nieuwsbrieven om een eenmalige kortingscode te krijgen, zonder aan de mailing vast te zitten.

Temp Mail - Tijdelijke e-mail

Privatix LTD

Gratis via App Store

2. Google Maps

Google Maps is nog steeds de populairste navigatie-app op de iPhone, en de nieuwste update zal dat alleen nog maar verder vergroten. Nu de Assistent in Google Maps verwerkt zit, vervangt hij het microfoon-icoontje dat je gebruikte om een straat of plaatsnaam in te spreken. Voortaan druk je dit knopje in om onderin beeld een klein venster te openen, waarin de Google Assistent laat zien dat hij luistert.

Daarmee kun je bijvoorbeeld je navigatieroute aanpassen, muziek afspelen of een podcast starten. Door de beperkingen van iOS is het helaas niet mogelijk om op die manier een bericht te versturen via WhatsApp of een andere berichtendienst. Wel kun je aan de Assistent vragen of hij naar iemand in je adresboek stuurt hoe laat je ongeveer op je bestemming aankomt.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

3. Squad

Aan social media-apps geen gebrek, maar hoe ‘sociaal’ zijn deze werkelijk? Meestal zit je alsnog in je eentje door andermans tijdlijn of profiel te scrollen. De nieuwe app Squad maakt hier een einde aan door je iPhone-scherm te delen met vrienden. Het idee is simpel: met een druk op de knop zien jouw vrienden, oftewel squad, alles wat op jouw scherm gebeurt.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je direct advies vragen bij de aanschaf van een nieuwe broek, de reacties peilen op een Tinder-match of samen naar een video op YouTube kijken. Daarnaast wordt de app ook op andere manieren gebruikt, zoals als huiswerkhulp of bij technische ondersteuning.

Squad - talk and hang out

Olabot

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. WhatsApp

WhatsApp heeft weer een fijne update uitgebracht, waardoor je nu in groepsgesprekken privé kan antwoorden op anderen. Houd het bericht in een groepschat waar je privé op wil reageren ingedrukt. Tik vervolgens in het menu dat verschijnt op ‘Meer’ en kies dan voor ‘Privé antwoorden’. Hierdoor wordt het bericht uit het groepsgesprek als antwoord geopend in een privégesprek met de verzender.

In de meest recente versie van de app is het voortaan ook mogelijk om stickers of emoji toe te voegen aan een foto of video tijdens het bewerken. De derde nieuwe functie is een voorvertoning van een status door middel van 3D Touch.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu