De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 2 – 2018

Wouter Nijsen
14 januari 2018, 16:12
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 2 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 2 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Blendle Audio

Podcasts worden steeds populairder en met de opkomst van slimme speakers als de Google Home (en binnenkort de HomePod) wordt het nog makkelijker om naar nieuws te luisteren, in plaats van het te lezen. Blendle Audio komt wat dat betreft precies op tijd: de nieuws-app introduceert vandaag naar eigen zeggen ‘zijn grootste stap sinds de oprichting’. De naam vat mooi samen wat de nieuwe functie doet: het voorlezen van de interessantste artikelen van die dag.

Als je de Blendle-app opstart, tik je op ‘luister nu’ om de audiofunctie te starten. Ieder artikel wordt ingeleid met een korte samenvatting, zodat je snel kunt bepalen of het iets voor jou is. Is dat niet het geval, dan veeg je over het scherm om naar het volgende verhaal te gaan. Net zoals je een ander nummer kiest in Spotify. De functie is alleen beschikbaar voor Blendle Premium-leden, al kunnen gratis gebruikers het gratis uitproberen.

Download Blendle in de App Store (gratis)

2. Lifesum

Lifesum is duidelijk de mooiste calorieënteller in de App Store en ook nog eens erg handig. Bij het starten van de app geef je aan of je gezonder wil zijn, wil afvallen of juist zwaarder wil worden. Geef je aan dat je wil afvallen, dan vul je een streefgewicht in en hoe snel je dit wil halen.

De app raadt zelf een halve kilo per week aan. Lifesum is volledig in het Nederlands te gebruiken en heeft ook recepten, een stappenteller en de mogelijkheid om vrienden toe te voegen. Helaas zitten de beste functies wel achter een betaalmuur.

Download Lifesum in de App Store (gratis)

leukste ios apps week 2

3. Paste

Misschien ken je de app Paper, waarmee je gemakkelijk tekeningen en schetsen maakt op je iOS-apparaat. Ontwikkelaar FiftyThree heeft nu de Paste-app in de App Store gezet. Deze app laat je fraaie presentaties in elkaar zetten, zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. De lay-out van een presentatie wordt automatisch voor je gemaakt en ziet er strak uit.

Het toevoegen van afbeeldingen, filmpjes, documenten of Spotify-lijsten doe je zelf, maar die hoef je alleen maar in de presentatie te slepen. Paste zorgt er vervolgens voor dat alles fraai wordt gepresenteerd. Ook is het mogelijk om Paper en Paste samen te gebruiken, zodat je je schetsen direct importeert op een aantal slides.

Download Paste in de App Store (gratis)

4. Rusty Lake: Paradise

De Rusty Lake-serie gaat al een tijdje mee en deze week verscheen een nieuw deel. Paradise, zoals de game heet, heeft in de basis veel weg van zijn voorgangers. Het is een point-en-click-spel waarin je op avontuur gaat als Jakob Eilander. Zijn moeder is overleden en hij besluit terug te keren naar het eiland om haar dood te onderzoeken.

Over het verhaal willen we verder niets verklappen, want de Rusty Lake-games komen het beste tot hun recht als je er weinig vanaf weet. Ook weer aanwezig zijn de kenmerkende graphics en toffe soundtrack, die je gauw de game in zuigen. Ook de – soms wat onduidelijke – puzzels zitten slim in elkaar en zijn daarom de moeite waard. De game is via onderstaande link voor 3,49 euro te downloaden.

Download Rusty Lake: Paradise in de App Store (3,49 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen