De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 2 – 2016

Wouter Nijsen
17 januari 2016, 15:49
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 2 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen Twyp van ING, kreeg wachtwoordbeheerder 1Password een update en werd VLC officieel beschikbaar voor de Apple TV.

1Password 7 • Password Manager

AgileBits Inc.

Gratis via App Store

1Password is toe aan versie 6.2 in de App Store en hierdoor weer een stukje functioneler geworden. De belangrijkste nieuwe feature is de ondersteuning voor 3D Touch, waardoor gebruikers van een iPhone 6S voortaan hard op het app-icoon kunnen drukken om diverse acties uit te voeren. Je krijgt drie opties te zien: Nieuw item, Favorieten en Zoeken.


ING heeft een nieuwe app gelanceerd in de App Store. Twyp laat je simpelweg geld overmaken via een telefoonnummer. De app is in wezen een digitale portemonnee, die je steeds aanvult vanaf je bank. Dat werkt gewoon via iDeal of een creditcard, of je nou lid bent bij ING of bij een andere bank. Dat aanvullen gaat simpel, je bepaalt zelf het bedrag en je kunt het restant later laten terugstorten.

Desqueeze - Batch Resizer

Aliaksei Khutarshchykau

Gratis via App Store

Wil je foto’s verkleinen om opslagruimte vrij te maken op je iPhone, probeer dan Desqueeze eens. Deze app is gratis en zit bomvol met handige features. Wanneer je Desqueeze opstart en de app toegang geeft tot je Filmrol verschijnen al je foto’s in beeld. Kiekjes worden netjes gepresenteerd en je selecteert door ze simpelweg aan te tikken.

Lifeline...

3 Minute Games, Inc.

€ 3,49 via App Store

Lifeline is een interactief verhaal dat vooral op de Apple Watch goed tot z’n recht komt. Het spel is door Apple gekozen als de gratis App van de Week. In de game heb je contact met Taylor, een astronaut die is gestrand op een maan van een onbekende planeet. Hij is gecrasht met zijn ruimteschip en heeft jou nodig om te overleven. Dat doe je door constant te kiezen tussen twee antwoorden op de vragen die hij stelt, want Lifeline is een text-based game.


Upshot lijkt een gat te vullen waar Snapchat nog niet in is gesprongen. De app laat je events creëren om foto’s en video’s te delen. Je hebt geen contactgegevens nodig om anderen toe te voegen en iedereen kan en mag aanvullingen doen. En het fijne is, na zeven dagen wordt alles verwijderd. Om de groep te laten slagen, dienen alle gebruikers wel automatisch delen (Autoshare) aan te zetten.

VLC media player

VideoLAN

Gratis via App Store

De video-app VLC stond al een tijdje op het punt van verschijnen en deze week was het zover. VLC staat bekend om het probleemloos afspelen van allerlei soorten videobestanden met bijhorende codecs. Op de Apple TV vindt de app automatisch alle bestanden in het geheugen. Tijdens het afspelen kun je ondertiteling toevoegen vanuit OpenSubtitles.org.


Maggy is een nieuwe magazine-app waarmee je voor vast maandbedrag een onbeperkt aantal tijdschriften kunt lezen op je iOS-apparaat. De app heeft een aanbod van 30 magazines en is de eerste 30 dagen gratis te gebruiken. Fijn is dat je geen advertenties ziet en de app ook geen verborgen in-app aankopen bevat. Het maandelijkse bedrag bedraagt 5,99 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu