De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 8 leukste iOS-apps in de App Store van week 2 – 2015

Wouter Nijsen
11 januari 2015, 16:15
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store van week 2 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Habit List

Scott Dunlap & Gerard Gualberto

Gratis via App Store

Heb je goede voornemens gesteld voor jezelf in 2015 en heb je nu al moeite om je eraan te houden? Dan moet je Habit List zeker eens proberen. Deze app staat al een paar jaar in de App Store, maar is sinds de laatste update nog beter om goede voornemens bij te houden. Habit List laat je zelf voornemens toevoegen, waarna je een bijhorende planning maakt. De app stuurt daarna korte herinneringen en motiveert je om de goede voornemens daadwerkelijk door te voeren.

Bean Boy

Tyson Ibele

Gratis via App Store

Bean Boy gaat over een klein poppetje dat de sterren wilt bereiken. Nu klinkt dit wat kinderachtig, maar de game is leuker dan je zou denken. Het is de bedoeling om het poppetje, Bean, naar boven te slingeren middels simpele veegbewegingen. Dit is opvallend uitdagend, omdat je na een verkeerde beslissing al gauw weer naar beneden valt. Het is daarom zaak om goed na te denken wanneer je springt en op je timing te letten.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

De ING-app voor iOS is deze week van een update voorzien die een licht aangepast design doorvoert, alsmede ondersteuning voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Visueel is de ING-app niet drastisch veranderd, maar fraai is het lichtere kleurenpalet wel. Zo zijn de menu’s bovenin nu oranje of wit en lopen ze netjes over in de statusbalk van iOS. Dat ziet er een stuk opgeruimder uit dan voorheen. Ook zijn tussenkopjes niet meer grijs, maar transparant en is er iets meer witruimte.

EzSave - ALLES ONDER ÉÉN KNOP

MyHomeServices B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ontvang je veel rekeningen van verschillende abonnementen en andere kostenposten, dan biedt EzSave uitkomst. De app brengt alle informatie samen op één plek, zodat je het overzicht behoudt. Zodra je je bij EzSave hebt aangemeld, is het de bedoeling om abonnementen, rekeningen en contracten handmatig in te vullen. De app houdt daarna automatisch alles bij en toont waar je het meeste geld aan hebt uitgegeven.


Onavo Extend helpt je bij het besparen op je databundel. Dit doet de app door mobiele datagegevens te comprimeren, zodat je meer uit de MB’s van je abonnement kan halen. Daarnaast heeft de app een aantal basisfuncties die handig zijn. Denk aan de mogelijkheid om in de app te zien hoeveel data door welke app wordt gebruikt. Ook ontvang je maandelijks een rapportage waarop alle besparingen van de betreffende maand te vinden zijn.

Squares – Game

Matthias Hochgatterer

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een van de leukste nieuwe iOS-games is Squares, een app die puzzelfans niet mogen missen. In de game moet je ervoor zorgen dat de gekleurde blokken bij de bijhorende stippen terechtkomen. In de eerste levels is dit vrij gemakkelijk, maar naarmate je in de game vordert zul je merken de moeilijkheidsgraad flink toeneemt. Verder springt de simplistische look van de game meteen in de oog en kun je het uiterlijk zelf aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor een licht of donker thema.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

Ook de NOS-app kreeg deze week een flinke update, met als belangrijkste toevoeging de ondersteuning voor de iPhone 6 en 6 Plus. De app zag er voorheen kartelig en uitgerekt uit, maar dat is nu verleden tijd. Verder zijn er uitgelichte verhalen aan de NOS-app toegevoegd, die bovenin staan en zijn te herkennen aan de grote afbeeldingen. Een andere handige toevoeging zijn de mediagalerijen, waarmee je de afbeeldingen in elk artikel op groot formaat kunt bekijken.


Mayday! Deep Space is gemaakt door Daniel Wilson, een schrijver van boeken over robots. De app is dan ook een verhalende game in het horror/thriller-genre. Je pikt als speler met je radio een noodsignaal op van iemand die is gestrand. De radio is voorzien van een radar, zodat je alles (zij het in groene lijntjes en stipjes) kan volgen van wat er gebeurt bij de ander. Het unieke aan de game is dat je ‘m volledig bestuurt middels spraakcommando’s, wat verassend goed werkt. Ook is de game via de traditionele manier te bedienen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu