De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 19 – 2015

Wouter Nijsen
10 mei 2015, 15:28
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 19 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.

Flickr

Flickr, Inc.

Gratis via App Store

De Flickr-app werd deze week bijgewerkt naar versie 4.0, en die brengt veel nieuws met zich mee. De grootste nieuwe feature is de zogenoemde Auto-Uploadr, die het mogelijk maakt om al je foto’s automatisch te uploaden naar Flickr. Ook is de app voorzien van geheel nieuw uiterlijk, waarbij de toegevoegde Camera Roll het meest in het oog springt. Deze nieuwe feature gebruik je om door je foto’s te bladeren, ze te organiseren en eventueel te delen.

Grim Fandango Remastered

Double Fine Productions, Inc.

€ 5,99 via App Store

De klassieke avonturengame Grim Fandango is in een nieuw jasje beschikbaar op iOS. In het spel speel je als Manny Calavera, een skelet. Manny leeft in het land van de doden, maar voordat hij eindelijk mag rusten, moet hij reispakketten verkopen aan mensen die net zijn overleden. De charme van Grim Fandango ligt grotendeels in de sfeer van het spel. Het voelt als een film noir, maar is voorzien van een dikke laag humor die vandaag de dag nog uitstekend uit de verf komt.

Goat Simulator GoatZ

Coffee Stain Publishing

€ 9,99 via App Store

Goat Simulator, een van de meest bizarre en hilarische games in de App Store, heeft deze week een opvolger gekregen. GoatZ heeft net zoveel bugs en eigenaardigheden als zijn voorganger, en doet er een schepje bovenop met de toevoeging van zombies. Net als in Goat Simulator zijn veel zaken die gebeuren in GoatZ behoorlijk willekeurig. De game heeft een survival mode waarin je elke vijf minuten je geit moet ‘voeren’ om te overleven en een casual mode voor wie het wat rustiger aan wilt doen.


The Best Song is een nieuwe app waarmee je op een Tinder-achtige manier nieuwe muziek ontdekt. Nadat je je hebt geregistreerd dien je een aantal favoriete genres in te voeren, waarna The Best Song direct op zoek gaat naar nummers die je mogelijk kunnen bekoren. Natuurlijk zul je niet alle suggesties die The Best Song geeft leuk vinden. Dat kun je aangeven door – net als bij Tinder – naar links of rechts te vegen.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

Dropbox voor iOS is toe aan versie 3.9 en die brengt een aantal vernieuwingen met zich mee. De belangrijkste nieuwe feature is de mogelijkheid om opmerkingen bij bestanden in de cloud te plaatsen. De opmerkingenfunctie is handig wanneer je bij gedeelde bestanden in Dropbox een kort berichtje wilt plaatsen, om bijvoorbeeld te melden dat je een document hebt aangepast of dat er nog foutjes in staan.

Typorama: Text on Photo Editor

App Business Ventures LLC

Gratis via App Store

Typorama is een nieuwe foto-app die zich richt zich op het plaatsen van mooie teksten of quotes binnen foto’s. Gemaakte creaties zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken en te delen met anderen. Typorama bevat bijna 100 verschillende lettertypes, die te gebruiken zijn met negentien verschillende tekststijlen. Het toffe is dat je door de teksten op een andere manier naar foto’s gaat kijken. Zo ogen ze bijvoorbeeld opeens een stuk stoerder, rustiger of professioneler.

Veronica Superguide - TV Gids

DPG Media Services

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Veronica heeft zijn Superguide-app geüpdatet voor de Apple Watch. Hierdoor is het mogelijk om de tv-gids nu ook op de smartwatch te bekijken. Het hoofdscherm van de app bestaat uit twee delen waar je door middel van veegbewegingen tussen kiest. Op het ene scherm zie je wat er ‘Nu & straks’ op televisie is. Bij elk vakje staat de tijd weergegeven van wanneer het volgende programma begint. Je krijgt meer informatie door op een programma te tikken.

Toca Nature

Toca Boca AB

€ 4,99 via App Store

De game Toca Nature is bedoeld voor kinderen, maar voor iedereen leuk om te proberen. Spelers krijgen een vierkant stuk land te zien en jij bent als een soort god-figuur bezig om de grond naar jouw smaak te vormen. Dat gaat erg gemakkelijk, want alles wordt met plaatjes uitgelegd. Spelenderwijs kom je erachter hoe alles werkt, maar fouten maken kan niet. Onderin beeld staan vijf blokken, waarmee je bijvoorbeeld rivieren uit kan graven of bergen kan scheppen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu