De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 19 – 2018

Rick van der Veer
13 mei 2018, 16:14
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 19 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 19 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Gmail

Het is voortaan mogelijk om mailtjes te snoozen in Gmail. De nieuwe feature is handig wanneer je een mailtje ontvangt, maar niet meteen tijd hebt om erop te reageren. Door de mail dan te snoozen, stel je ‘m uit tot een later moment om het bericht dan alsnog weg te werken. Het mailtje verschijnt dan opnieuw in je inbox.

Een mailtje uitstellen is simpel: tik op het bericht en vervolgens het knopje rechtsboven (met de drie puntjes) om de opties te openen. Selecteer hier ‘Snoozen’ en kies een tijdsstip waarop je opnieuw aan de e-mail wil worden herinnerd. Dat kan bijvoorbeeld later vandaag zijn, maar ook morgen of pas in het weekend. Gmail kreeg onlangs ook een nieuw uiterlijk, met een reeks nieuwe functies zoals slimme reminders, smart reply’s voor Engelse mails en suggesties voor nieuwsbrief-uitschrijvingen.

Gmail - E-mail van Google

Google LLC

Gratis via App Store

2. WhatsApp

Beheerders van groepsgesprekken in WhatsApp krijgen er een aantal nuttige opties bij. Zo kan hij of zij voortaan instellen wie het recht heeft om de naam van de groep de groepsafbeelding en de groepsbeschrijving te veranderen. Daarnaast kunnen beheerders de beheerdersrechten van groepsleden intrekken.

De update introduceert daarnaast een handige nieuwe functie voor het doorsturen van Facebook– en Instagram-video’s. Stuur je voortaan een filmpje door vanuit een van deze sociale netwerken, dan kun je de link voortaan rechtstreeks in WhatsApp openen. Hierdoor wissel je niet van app en bekijk je de video gewoon in het chatvenster met een picture-in-picture venster. Wel zo handig, want zo kun je een video bekijken terwijl je ondertussen naar een ander gesprek kijkt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

3. Apollo for Reddit

Apollo for Reddit is één van onze favoriete apps om Reddit te lezen. Deze week is de app bijgewerkt met een flinke lijst aan nieuwe functies waarbij ook een heleboel bugs zijn opgelost. Zo laden gifjes en filmpjes nu een stuk sneller en kun je kiezen welke browser gebruikt wordt om links te openen. Ook kun je nu berichten rechtstreeks delen vanuit het overzicht, zonder eerst de post te hoeven openen.

De maker van Apollo is een ex-Apple-medewerker met verstand van hoe Apples eigen iOS-apps zijn vormgegeven en integreren met het besturingssysteem. Apollo volgt deze regels heilig, waardoor de app aanvoelt alsof hij door Apple zelf gemaakt is. Ook gebruikt de app de Taptic Engine van de iPhone 7 en nieuwer, zodat je kleine tikjes voelt tijdens het gebruik.

Apollo for Reddit

Christian Selig

Gratis via App Store

4. Magicplan

Met Magicplan kun je je huis opnieuw inrichten en renoveren, maar dan op je iPhone. Door met ARKit een virtuele versie van je huis ‘op te nemen’, kun je vervolgens allerlei aanpassingen maken. Zo zie je meteen hoe een bepaalde verbouwing eruit komt te zien en een schatting van de kosten. Ook kun je zo bijvoorbeeld een nieuwe meubelindeling maken voor je kantoorruimte of huiskamer.

Magicplan kan ook een handig hulpmiddel zijn om een aannemer te laten zien wat je voor ogen hebt met een verbouwing. Dit doe je met een vergelijking met een daadwerkelijke plattegrond van je huis. Zo visualiseer je eenvoudig wat je voor ogen hebt.

magicplan

Sensopia

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu