De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 19 – 2016

Wouter Nijsen
15 mei 2016, 15:56
4 min leestijd
De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 19 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen een handige VPN-app van Opera, kreeg Blendle een grote update en werd Instagram van een nieuw design en logo voorzien.


Opera heeft een gratis en onbeperkte VPN-dienst onthuld voor de iPhone en iPad. Met Opera VPN kun je niet alleen advertenties blokkeren, maar ook je privacy beschermen door trackers te slim af te zijn. Het is de eerste iOS VPN die volledig gratis te gebruiken is. Met de app kun je daarnaast content bekijken, die bijvoorbeeld alleen in de Verenigde Staten getoond wordt.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

De update voor Instagram vervangt het klassieke icoon met een logo in een andere stijl. Het ouderwetse cameraatje moet plaatsmaken voor een witte camera met daarachter zachte kleuren blauw, paars en rood. Ook in de app is het design van Instagram op de schop gegaan. De kleuren zwart en wit spelen een grote rol, zodat de kleuren op foto’s meer opvallen.

Cinekid AppLab

Stichting Cinekid

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Welke apps zijn geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden? Ouders zien door de bomen het bos niet meer. Deze app is in wezen een alternatieve app store, waar alleen apps in komen te staan die veilig en kwalitatief in orde zijn voor kinderen. Maandelijks worden de nieuwste ‘en beste’ apps voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar gekozen en gepresenteerd.

Blendle

Blendle

Gratis via App Store

Blendle vernieuwt zichzelf met een forse update, die het makkelijker maakt om sneller bij de artikelen te komen die jou interesseren. Naast de persoonlijke tijdlijn ‘Mijn Blendle’ speelt de nieuwe Kiosk hier een sleutelrol in. In deze kiosk staan bijna 200 kranten en tijdschriften, die voor de verandering niet als losse artikelen, maar ook volledig aan te schaffen zijn.


Snapchat is populairder dan ooit, en als je iets leuks hebt meegemaakt kun je dit dus heel goed via een Snapchat Verhaal met iedereen delen. Jammer genoeg verdwijnen deze filmpjes na 24 uur vanzelf. Met Slinger kun je jouw Snapchat Verhalen opslaan en zorgen dat iedereen ze altijd kan blijven bekijken.

King Rabbit - Classic

RareSloth LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In de gratis App van de Week King Rabbit neem je de nobele taak op je om als konijn al je gevangen onderdanen te redden. Dit doe je door van level naar level te hoppen en alle obstakels en vijanden op je pad te overwinnen. Onderweg kom je onder allerlei voorwerpen tegen om je een handje te helpen, al zul je het vooral van je reflexen en inzicht moeten hebben.

Moments–private shared albums

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Facebook heeft Facebook Moments in Europa gelanceerd. De nieuwe app richt zich volledig op het delen van foto’s, en moet het dankzij gezichtsherkenning makkelijker maken om de juiste kiekjes met de juiste personen te delen. Facebook Moments staat los van de Facebook-app en is nu gratis te downloaden.

Google Translate

Google LLC

Gratis via App Store

Google Translate heeft een offline-functie gekregen, waardoor de app 52 talen zonder hulp van een internetverbinding kan vertalen. Uiteraard moet de taal wel eerst offline opgeslagen worden op je toestel. Dit doe je door in de lijst met talen op het downloadpijltje naast de desbetreffende taal te drukken.


De Duitse startup EyeEm heeft een alternatieve galerij-app gemaakt, die foto’s organiseert en er scores aan toekent. Zo zie je direct wat jouw beste kiekjes zijn. EyeEm heeft verschillende foto’s van professionele fotografen bestudeerd en de resultaten gedeeld met een computer om hem via machine learning te laten inzien welke foto’s esthetisch het beste zijn.


De veiligheid en privacy van je iPhone is in 2016 belangrijker geworden dan ooit. System and Security Info is de populairste app van het moment en helpt een handje om te zien of je iPhone nog veilig is. In System and Security Info kun je uitgebreide info over je iOS-apparaat opvragen, al is vooral de security detective belangrijk.


Spotify biedt gebruikers al een gepersonaliseerde wekelijkse afspeellijst om nieuwe muziek te ontdekken. Discover on Demand gaat hierin een stapje verder en analyseert constant je beluisterde muziek, om zo een eindeloos veranderende afspeellijst te maken. Let er wel op dat de dienst alleen werkt met de Premium-versie van Spotify.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu