De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 18 – 2019

Florence Peeters
5 mei 2019, 16:02
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 18 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 18 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres voor de leukste iOS-apps.

1. Cineville

Echte filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de nieuwe app Cineville. Cineville bestaat al langere tijd, maar heeft nu eindelijk zijn eigen app. Met een Cineville-pas kun je onbeperkt naar de film voor een vast bedrag per maand. Hiermee richt het zich meer op arthouse films en kleinere filmtheaters, en dus een tegenhanger voor bijvoorbeeld Pathé Unlimited.

Als je zo’n Cineville-pas hebt, vind je die terug in de app. Gemakkelijk, want zo kun je nadat je in de uitgebreide agenda van de app hebt gekeken wat er draait, je pas scannen bij een filmtheater. Naast films die in de buurt draaien, vind je er ook achtergrondinfo en trailers. Het is nog niet mogelijk om kaartjes te kopen in de app.

Cineville

Cineville B.V.

Gratis via App Store

2. Facebook

Als je de afgelopen dagen Facebook hebt geopend, zul je wellicht al even zijn geschrokken. Facebook heeft namelijk een compleet nieuw design gekregen, en de iconische blauwe huisstijl is verdwenen. Deze heeft plaatsgemaakt voor een minimalistischer ontwerp met veel wit en een bescheiden logo.

Met deze update komt ook een inhoudelijke veranderd. De focus komt namelijk meer te liggen op groepen en evenementen. Zo krijg je binnenkort meer updates van groepen waar je lid van bent in je tijdlijn. Ook stelt Facebook regelmatig interessante gemeenschappen op basis van je interesses voor, en worden evenementen bij jou in de buurt voorgeschoteld.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

3. Angry Birds AR: Isle of Pigs

Angry Birds is terug van weggeweest. Het razendpopulaire spel maakt zijn comeback in augmented reality-vorm. Angry Birds AR: Isle of Pigs heeft dan ook dezelfde opzet als eerdere Angry Birds-spellen, maar laat je dan in AR spelen.

Overal waar je bent, kun je de omgeving even scannen en de boze vogeltjes en varkentjes verschijnen virtueel voor je neus. Bij een moeilijk level komt AR overigens goed van pas. Hierdoor loop je namelijk om het spel heen, zodat je precies weet waar je moet mikken om het level te winnen. Om het spel te kunnen spelen heb je een iPhone 6S of nieuwer nodig.

Angry Birds AR: Isle of Pigs

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store

4. Twitter

De Europese Parlementsverkiezingen komen eraan en daar bereidt Twitter zich alvast op voor met een kleine maar belangrijke update. De app heeft een functie geïntroduceerd die het mogelijk maakt om tweets te rapporteren die misleidend kunnen zijn in verkiezingstijd.

Hierbij gaat het vooral om tweet die foute informatie verspreiden over waar, wanneer en hoe je moet stemmen in de EU. Twitter wil met dergelijke functies de strijd tegen nepnieuws aangaan en voorkomen dat politieke discussies op het sociale medium hierdoor vervuild raken.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen