De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 18 – 2017

7 mei 2017, 16:10
3 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 18 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 18 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

Strava

Strava komt met een blogplatform voor atleten, waarop ze verhalen en foto’s kwijt kunnen. De nieuwe functie heet ‘Athlete Posts’. Vooralsnog kun je 36 atleten volgen, die op hun beurt allerlei posts kunnen maken. Denk aan verhalen, foto’s, trainingen of tips voor workouts. Het is een duidelijke stap van de app om meer dan alleen een sportprestaties te registreren. Strava wil zijn dienst een stuk socialer gaan insteken. De functie is vooralsnog exclusief voor de 36 door Strava geselecteerde sporters.

Download Strava in de App Store (gratis)

Strava: hardlopen en fietsen

Strava, Inc.

Gratis via App Store

Apple Clips

De video-app Clips van Apple heeft zijn eerste update gekregen. De belangrijkste verbetering is dat gebruikers de ‘Live Title’-teksten kunnen aanpassen nadat een filmpje is ingesproken. Door op de tekst te tikken tijdens het afspelen, is het mogelijk om woorden te veranderen. Dat had de app nodig, omdat Clips niet altijd goed verstond wat gebruikers zeiden. De ondertiteling klopte dan niet met wat er gezegd werd of er werden kromme zinnen gemaakt. Mocht de tekst niet kloppen, dan kun je die vanaf versie 1.0.1 zelf aanpassen.

Download Clips in de App Store (gratis)

Clips

Apple

Gratis via App Store

Facebook Messenger

Wil je een game spelen op je iPhone, dan heb je in de App Store genoeg keuze. Wil je echter iets snels en makkelijks, dan kun je ook gewoon Facebook Messenger openen. Met de Instant Games die daar aangeboden staan, start je een spelletje direct in een gesprek. Je kunt dan eventueel je gesprekspartner uitdagen om je score te verbeteren. Om te spelen, druk je tijdens een gesprek op het plusje onderin het scherm en vervolgens op de gamepad.

Download Facebook Messenger in de App Store (gratis)

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Chameleon Run

Om mensen aan te moedigen de Apple Store-app te downloaden, worden regelmatig betaalde apps gratis aangeboden. Deze week is de vermakelijke platformgame Chameleon Run gratis te downloaden. In de game ren je over felgekleurde blokken, maar alleen als het poppetje dezelfde kleur heeft. Naast halsbrekende sprongen maken, is het dus ook belangrijk om op het juiste moment van kleur te wisselen. Dit maakt van Chameleon Run een uitdagende game, die zich door dit kleurmechanisme onderscheidt van de tientallen andere rengames.

Download Chameleon Run in de App Store (gratis)

Apple Store

Apple

Gratis via App Store

Zip Zap

Elke week plaatst Apple een app uit de App Store in de schijnwerpers. De eer is dit keer aan Zip Zap, een puzzelspelletje met een twist. Een letterlijke twist. Je bent namelijk een scharnier dat zich door te openen en te sluiten voortbeweegt. Het doel is om in elke puzzel het cirkeltje in te vullen, door er enkele seconden een voorwerp voor te zetten. Dat is meestal het scharniertje zelf, dat je door te openen en te sluiten naar zijn doel hopt. Het kan echter ook een ander voorwerp zijn, zoals een balletje.

Download Zip Zap in de App Store (gratis)

Zip—Zap

Philipp Stollenmayer

€ 1,99 via App Store

Pokémon GO

Het wordt lente, dus hoopt Niantic dat iedereen gewapend met zijn of haar Pokédex weer op Pokémon-jacht gaat. Dit weekend moedigt de ontwikkelaar dat aan met het Pokémon GO Grassweekend. In deze periode verschijnen er extra veel grastype-monsters. Goed nieuws als je nog wat groen mist in je Pokédex. Reken er overigens op dat we de komende maanden meer van dit soort evenementen krijgen, om ons aan te moedigen onze Pokédex compleet te maken.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu