De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 18 – 2016

Wouter Nijsen
8 mei 2016, 16:06
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 18 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen een toetsenbord-app van Giphy, kreeg Clash Royale zijn eerste grote update en kunnen we aan de slag met de vernieuwde Netflix-app.


De populaire gifjes-verzamelaar Giphy heeft nu een eigen toetsenbord uitgebracht. Zo verstuur je nog sneller de beste gifjes. Je roept het toetsenbord via het wereldbolletje in je bestaande keyboard op. Giphy Keys is donker vormgegeven, je kunt er gewoon mee typen, maar de bovenste balk is gereserveerd voor gifjes. Via de icoontjes navigeer je door de functies.


De Horizon GO-app van Ziggo is deze week weer een stukje handiger geworden. Nu de app AirPlay en de Google Chromecast ondersteunt, kun je in een handomdraai een video vanaf je iPhone of iPad naar een tv sturen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je onderweg op je iPhone ergens naar gekeken hebt, en je als je thuis bent verder wilt kijken op je grotere scherm.


Dwayne Johnson, beter bekend als ‘The Rock’, brengt met The Rock Clock zijn eigen wekker-app uit. De app blijkt net zo onvermoeibaar als onze gespierde held zelf. Wanneer je jouw project hebt omschreven, stel je een datum in waarop je het doel bereikt moet hebben. Daarna vraagt The Rock Clock om de wekker in te stellen. Er zijn in totaal 25 geluiden te kiezen, waarin The Rock zelf meespeelt.

Proton Mail - Encrypted Email

Proton AG

Gratis via App Store

ProtonMail wil het versleutelen van je mails met end-to-end-encryptie zo makkelijk mogelijk maken. Een grote update zet deze trend voort en laat je ProtonMail nu met je vingerafdruk veilig openen. Omdat ProtonMail zich zo op privacy en veiligheid focust, kun je naast Touch ID ook een extra beveiligingslaag toevoegen door middel van een pincode.

UNCHARTED: Fortune Hunter™

PlayStation Mobile Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Uncharted 4 komt overmorgen uit op de PlayStation 4, maar je kunt alvast in de stemming komen met dit kleine broertje op iOS. Een verrassend leuk puzzelspel waarin je naar schatten zoekt. In Fortune Hunter beweeg je net als in Lara Croft Go door levels die uit grids bestaan. Door te vegen leg je een baan af of zet je één stap. Ondertussen schiet je op schijven creëer je nieuwe looproutes.

Clash Royale

Supercell

Gratis via App Store

Clash Royale heeft zijn eerste echt grote update gekregen. In totaal verwelkomt Clash Royale zes nieuwe kaarten. Die kun je in spelrondes inzetten om het leven van je vijand zuur te maken. Ook het beloningssysteem is veranderd. Zo krijg je nu bij elke overwinning goud, zelfs als je kistvakken helemaal vol zijn. Verder nieuw is TV Royale, terwijl de kaartenbalans is verbeterd.


Met Beme film je, zonder dat je precies weet wat. Door de telefoon tegen je borst te houden (of tegen iets anders), wordt de sensor bovenin de iPhone afgeschermd. Dat is voor de app het teken dat hij een opname moet starten. Je filmt dan dus eigenlijk ‘wat je ziet’, zonder dat je op het scherm mee kunt kijken. Ook kun je vanuit de app zelf op ‘camera’ of ‘selfie’ tikken om een video te starten.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

Netflix heeft zijn iOS-app van een update voorzien. Het is voortaan mogelijk om het dataverbruik van de app te controleren en 3D Touch-snelkoppelingen te gebruiken. Je hebt de keuze uit een aantal opties: Laag, Normaal en Hoog. Wanneer je er eentje kiest, kijk je volgens Netflix respectievelijk vier, twee en één uur lang films en tv-series per GB aan data.


De Mac-app van Twitter heeft sinds lange tijd een grote update gekregen. De app heeft nu een aparte knop om naar gifjes te zoeken. Daarnaast kunnen gebruikers nu polls maken, ook is Twitter Moments toegevoegd. Met Moments kunnen gebruikers de belangrijkste tweets rondom een belangrijke gebeurtenis bekijken. De functie is helaas nog niet in de Benelux beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu