De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 18 – 2016
Wouter Nijsen

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen een toetsenbord-app van Giphy, kreeg Clash Royale zijn eerste grote update en kunnen we aan de slag met de vernieuwde Netflix-app.

GIPHY KEYS. The GIF Keyboard (AppStore Link) GIPHY KEYS. The GIF Keyboard
Ontwikkelaar: Giphy, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

De populaire gifjes-verzamelaar Giphy heeft nu een eigen toetsenbord uitgebracht. Zo verstuur je nog sneller de beste gifjes. Je roept het toetsenbord via het wereldbolletje in je bestaande keyboard op. Giphy Keys is donker vormgegeven, je kunt er gewoon mee typen, maar de bovenste balk is gereserveerd voor gifjes. Via de icoontjes navigeer je door de functies.

Horizon Go (AppStore Link) Horizon Go
Ontwikkelaar: Liberty Global Operations BV
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

De Horizon GO-app van Ziggo is deze week weer een stukje handiger geworden. Nu de app AirPlay en de Google Chromecast ondersteunt, kun je in een handomdraai een video vanaf je iPhone of iPad naar een tv sturen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je onderweg op je iPhone ergens naar gekeken hebt, en je als je thuis bent verder wilt kijken op je grotere scherm.

The Rock Clock™ (AppStore Link) The Rock Clock™
Ontwikkelaar: 7 Bucks Entertainment Inc
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

Dwayne Johnson, beter bekend als ‘The Rock’, brengt met The Rock Clock zijn eigen wekker-app uit. De app blijkt net zo onvermoeibaar als onze gespierde held zelf. Wanneer je jouw project hebt omschreven, stel je een datum in waarop je het doel bereikt moet hebben. Daarna vraagt The Rock Clock om de wekker in te stellen. Er zijn in totaal 25 geluiden te kiezen, waarin The Rock zelf meespeelt.

ProtonMail - Encrypted Email (AppStore Link) ProtonMail - Encrypted Email
Ontwikkelaar: Proton Technologies AG
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

ProtonMail wil het versleutelen van je mails met end-to-end-encryptie zo makkelijk mogelijk maken. Een grote update zet deze trend voort en laat je ProtonMail nu met je vingerafdruk veilig openen. Omdat ProtonMail zich zo op privacy en veiligheid focust, kun je naast Touch ID ook een extra beveiligingslaag toevoegen door middel van een pincode.

UNCHARTED: Fortune Hunter™ (AppStore Link) UNCHARTED: Fortune Hunter™
Ontwikkelaar: PlayStation Mobile Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Uncharted 4 komt overmorgen uit op de PlayStation 4, maar je kunt alvast in de stemming komen met dit kleine broertje op iOS. Een verrassend leuk puzzelspel waarin je naar schatten zoekt. In Fortune Hunter beweeg je net als in Lara Croft Go door levels die uit grids bestaan. Door te vegen leg je een baan af of zet je één stap. Ondertussen schiet je op schijven creëer je nieuwe looproutes.

Clash Royale (AppStore Link) Clash Royale
Ontwikkelaar: Supercell Oy
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

Clash Royale heeft zijn eerste echt grote update gekregen. In totaal verwelkomt Clash Royale zes nieuwe kaarten. Die kun je in spelrondes inzetten om het leven van je vijand zuur te maken. Ook het beloningssysteem is veranderd. Zo krijg je nu bij elke overwinning goud, zelfs als je kistvakken helemaal vol zijn. Verder nieuw is TV Royale, terwijl de kaartenbalans is verbeterd.

beme: Share video. Honestly. (AppStore Link) beme: Share video. Honestly.
Ontwikkelaar: BeMe Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Met Beme film je, zonder dat je precies weet wat. Door de telefoon tegen je borst te houden (of tegen iets anders), wordt de sensor bovenin de iPhone afgeschermd. Dat is voor de app het teken dat hij een opname moet starten. Je filmt dan dus eigenlijk ‘wat je ziet’, zonder dat je op het scherm mee kunt kijken. Ook kun je vanuit de app zelf op ‘camera’ of ‘selfie’ tikken om een video te starten.

Netflix (AppStore Link) Netflix
Ontwikkelaar: Netflix, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Netflix heeft zijn iOS-app van een update voorzien. Het is voortaan mogelijk om het dataverbruik van de app te controleren en 3D Touch-snelkoppelingen te gebruiken. Je hebt de keuze uit een aantal opties: Laag, Normaal en Hoog. Wanneer je er eentje kiest, kijk je volgens Netflix respectievelijk vier, twee en één uur lang films en tv-series per GB aan data.

Twitter (AppStore Link) Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De Mac-app van Twitter heeft sinds lange tijd een grote update gekregen. De app heeft nu een aparte knop om naar gifjes te zoeken. Daarnaast kunnen gebruikers nu polls maken, ook is Twitter Moments toegevoegd. Met Moments kunnen gebruikers de belangrijkste tweets rondom een belangrijke gebeurtenis bekijken. De functie is helaas nog niet in de Benelux beschikbaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.