De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 17 – 2018

Wouter Nijsen
29 april 2018, 16:15
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 17 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 17 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Tasks

Mailen, foto’s maken, teksten verwerken, berichten versturen en meer: voor bijna alles wat je op je iPhone doet, heeft Google een app gemaakt. Een goede taken-app ontbrak altijd in dit lijstje, maar daar komt met Tasks eindelijk verandering in. Om te voorkomen dat je takenlijst in een chaos verandert, kun je iedere taak onderverdelen in een lijst. Maak bijvoorbeeld een speciale lijst aan voor je wekelijkse boodschappenlijst, die vervolgens losstaat van de algemene takenlijst.

Omdat Google Tasks nauw samenwerkt met Google Agenda en Gmail, werkt de app vooral goed als je die twee diensten al gebruikt. Hierdoor schakel je gemakkelijk tussen de drie verschillende diensten en kunnen ze elkaar onderling versterken. Zo kun je via het nieuwe Gmail rechtstreeks een taak vanuit je mailbox in Google Tasks zetten.

Google Tasks: Plan je werk

Google LLC

Gratis via App Store

2. Sleep Cycle

Met Sleep Cycle kun je iedere nacht je slaapritme bijhouden, de app dient bovendien als slimme wekker die jou op het beste moment wakker maakt. Apple Watch-dragers hebben daarnaast een aantal exclusieve functies, zoals het nauwkeuriger registreren van je slaapstatistieken. De laatste update voegt hier een wekker en snurkpreventie aan toe.

Het werkt als volgt. Als jij de Watch ‘s nachts om je pols laat zitten, zal Sleep Cycle je wakker maken door het horloge te laten trillen via de Taptic Engine. Op die manier word jij wakker, maar maakt de wekker geen geluid. Handig als jij er ‘s ochtends vroeger uitmoet dan je partner. Ook deze wekker gebruikt dezelfde slimme techniek als degene op je iPhone. Door je slaap te meten, weet Sleep Cycle wanneer je in diepe slaap bent. De wekker kiest vervolgens een moment waarin je het minst diep slaapt, zodat je gemakkelijker wakker wordt.

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle AB

Gratis via App Store

3. Harry Potter: Hogwarts Mystery

Dit is het jaar van Harry Potter. Niet alleen moeten de makers van Pokémon GO met een augmented reality-game gebaseerd op de populaire boeken en films komen, maar je kunt nu ook zelf Hogwarts betreden als leerling met Harry Potter: Hogwarts Mystery.

De game speelt zich af voordat Harry Potter naar de school komt, maar je eigen personage volgt een soortgelijk pad als de ‘boy who lived’. Mensen kennen hem namelijk al. Dat komt omdat zijn broer in het verleden iets verschrikkelijks heeft gedaan. Gelukkig krijgt je personage al snel enkele vrienden, maar helaas ook vijanden die hem dwars zitten. Hogwarts Mystery zit verder vol met bekende gezichten uit de films.

Harry Potter: Hogwarts Mystery

Jam City, Inc.

Gratis via App Store

4. Grasshopper

Grasshopper leert je programmeren. Alhoewel dit misschien moeilijk klinkt, is het eigenlijk heel leuk en simpel. Grasshopper werkt namelijk net zo aangenaam en prettig als Duolingo. Door middel van korte puzzels en spelletjes leer je JavaScript. Met deze programmeertaal kun je onder meer (gedeeltelijk) websites en apps bouwen. De eerste oefeningen zijn heel praktisch van aard. Zo moet je onder meer de vlag van Gabon namaken, waardoor je een grondbeginsel van JavaScript leert kennen: functies.

Hierna wordt je kennis op de proef gesteld door middel van een quiz. De quizzen en spellen worden na verloop van tijd natuurlijk steeds moeilijker, en alle onderdelen van de taal passeren de revue. Zodra je de smaak te pakken hebt en de fundamenten – zoals ‘strings’ en ‘variables’ – tot je genomen hebt, kun je door met twee verdiepende cursussen. Gaandeweg sprokkel je trofeeën bij elkaar en wordt je direct voor je werk beloond.

Grasshopper: Learn to Code

Google LLC

Gratis via App Store

5. Leer mij woorden

Leer Mij Woorden is een leuke app om de allerjongsten woorden te leren. Dat kan op twee manieren. Allereerst door uit te spreken wat er op een plaatje staat. Je krijgt dan bijvoorbeeld een plaatje van een varken te zien. Door op het varken te tikken, klinkt er geknor en zegt een stem dat het een varken is. Ook kun je ‘raad het plaatje’ doen. Dan vraagt de stem bijvoorbeeld ‘waar is de beer’ en moet het kind uit vier plaatjes de beer uitzoeken.

In de gratis versie krijg je wel alleen de categorie ‘dieren’ gratis. Wil je alle andere categorieën gebruiken, dan betaal je éénmalig 3,49 euro. Daarvoor krijg je plaatjes van voertuigen, muziek, fruit, kleding, kleuren en thuis. De app kun je in ieder geval gratis proberen en vind je in de App Store via de knop hieronder.

Leer Mij Woorden - Kinderen

Tailmind

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen