De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 17 – 2016

Wouter Nijsen
1 mei 2016, 16:07
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 17 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen een nieuwe Angry Birds-game, kreeg Google Maps een fijne update en kunnen we publiekelijk chatten met Talkshow.


De nieuwe Angry Birds-game komt vlak voordat de film in de bioscoop draait. In de aftiteling ontgrendel je meer content door het scherm te filmen. Je katapult nog steeds vogels, maar het doel is nu om nesten met eieren te redden. Dat doe je door er vogels tegenaan te schieten. Heb je ze allemaal gepakt, dan is het level voorbij en word je beloond met maximaal drie sterren.


Heb je het gevoel dat je zo goed kunt chatten dat je wel een publiek kunt gebruiken? Welkom bij Talkshow, een nieuwe app dat je publiekelijk laat chatten. Zie het als een soort Periscope, maar dan voor tekstberichtjes. Mensen kunnen in de app meekijken, of via een unieke webpagina die voor elk gesprek los gegenereerd wordt, je woorden meelezen.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Google maakt het met Google Maps makkelijker dan ooit om snel te zien hoelang je onderweg bent naar je huis- of werkadres. Met de nieuwe Google Maps Reistijden-widget geef je de app een plekje in het berichtencentrum. Je hebt hierbij de keuze tussen de auto en het openbaar vervoer, waarbij Google in beide gevallen rekening houdt met vertragingen.


Door het Starbucks emoji-toetsenbord op je iPhone te installeren, krijg je 28 verschillende Starbucks-gerelateerde emoji om te versturen. Deze kun je versturen door er een aan te tikken en vervolgens te plakken in de tekstbalk. Omdat het hier om een iOS-toetsenbord gaat, kun je de app in alle populaire chat-apps en sociale netwerken gebruiken.

Android TV

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Mocht je de Android TV in huis hebben, dan heeft Google goed nieuws voor je. Het bedrijf heeft een companion-app voor iPhone en iPad in de App Store gezet. Met de app is het mogelijk om je iPhone of iPad te gebruiken als afstandsbediening. De app is erg simpel, maar doet wat het moet doen, met weinig knoppen. Wel is het mogelijk om te zoeken via tekst en je stem.

Dragon Hills

Cezary Rajkowski

€ 2,99 via App Store

Prinsessen wachten in sprookjes vaak totdat een koene ridder ze komt redden, maar daar heeft de prinses in Dragon Hills, de gratis App van de Week, geen boodschap aan. Je bestuurt een draak door het scherm van je iPhone of iPad op het juiste moment in te drukken. De draak graaft zich op dat moment in de grond, zodat hij met hoge snelheid weer naar boven kan vliegen.

Hangouts

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Nu is het eindelijk mogelijk om zaken met je Hangouts-contacten te delen zonder de app te openen. Denk hierbij aan een webpagina in Safari, een foto of andere zaken. Tevens is een ‘Low Power Mode’ toegevoegd. Deze modus stopt met het delen van video tijdens het bellen als de accu van je iPhone leeg is en dus automatisch in batterijbesparende modus gaat.

iMovie

Apple

Gratis via App Store

Apple heeft zijn video-software iMovie voor de Mac geüpdatet. Het programma is iets versimpeld, met grotere blokken en een donkere kleur in het programma. Dat ziet er niet alleen iets chiquer uit, op die manier trekt Apple het ontwerp meer richting dat van de iOS-versie. Klik je op een videofragment, dan selecteer je het hele fragment in plaats van een deel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu