De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 16 – 2015

Wouter Nijsen
19 april 2015, 16:01
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 16 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.

NLZIET | Online tv-kijken

NLZIET Cooperatief U.A.

Gratis via App Store

De NLziet-app heeft deze week een broodnodige update gekregen. De app is van een geheel nieuw ontwerp voorzien en maakt voortaan gebruik van donkere kleuren, afbeeldingen en screenshots. Verder legt NLziet de nadruk meer op de voorpagina van de app, waar onder de programma’s van NPO, RTL XL en KIJK een programmaregel is toegevoegd met favorieten. De NLziet update biedt verder volledige Chromecast-ondersteuning.

Hearthstone

Blizzard Entertainment, Inc.

Gratis via App Store

Hearthstone is een kaartspel dat sinds vorig jaar gratis te spelen is op tablets en computers. Nu is hij door maker Blizzard aangepast voor de iPhone. De bedoeling is dat je de tegenstander uitschakelt door kaarten op het bord te leggen. Per beurt krijg je een kaart, die elk een beschrijving hebben met aanvals- en verdedigingspunten, alsmede een mogelijke extra actie van de kaart. Door tactisch te spelen en kaarten op het juiste moment in te zetten of te bundelen, ben jij uiteindelijk sterker dan de tegenstander.

soChicken

soChicken Studios

Gratis via App Store

SoChicken is een app die je voorziet van allerlei tips hoe je een gezonder, leuker of beter leven kunt leiden. Dat doet de app door interessante artikelen, geinige tips en andere weetjes voor te schotelen. Op die manier probeert de applicatie je verder van meer zelfkennis en inspiratie te voorzien. Een leuke feature van soChicken is het dagboek. Deze stelt je dagelijks een vraag en met het antwoord probeert verkrijg je volgens de makers meer zelfinzicht.

Lara Croft: Relic Run

SQUARE ENIX

Gratis via App Store

Lara Croft: Relic Run is een nieuwe freemium-game voor iOS die exclusief in Nederland te downloaden is. De nieuwe game is een soort endless runner in de stijl van Temple Run. Je kan met Lara door verschillende omgevingen rennen (en rijden), waar aan het eind een confrontatie is met een eindbaas. Een tof nieuw concept in dit spel is dat je op bepaalde momenten in het spel op vijanden moet tikken om ze neer te schieten.

Wikipedia

Wikimedia Foundation

Gratis via App Store

De Wikipedia-app voor iOS kreeg deze week een flinke update. Met de applicatie kun je nu mooie kaarten, ook textshots genoemd, maken. Textshots worden gebruikt om stukken teksten, die normaal gesproken niet in een tweet van 140 karakters passen, toch met anderen te delen. Daarnaast is de interface opgefrist, de zoekfunctie flink verbeterd, worden afbeeldingen beter weergegeven en krijg je met een druk op de knop een willekeurig artikel te zien.

Pursuit of Light

Lemon Jam Technology Co., Ltd.

€ 1,19 via App Store

In Pursuit of Light speel je als een meisje dat wakker wordt in een droomwereld en de uitgang moet vinden. Dat doe je door op tijd over kleine platformpjes te springen. De platformpjes zijn elk voorzien van een klein symbool, die corresponderen met de twee knoppen aan de onderkant van het scherm. Pursuit of Light valt verder op door de fraaie vormgeving en de rustige soundtrack. Het spel is tevens de App van de Week, dus je kunt ‘m tot volgende donderdag gratis downloaden.Microsoft heeft twee Halo-games beschikbaar gesteld in de App Store: Halo: Spartan Assault en Halo: Spartan Strike. Beide games zijn top-down shooters. Dat betekent dat je de wereld van bovenaf ziet. Het poppetje bestuur je door je linkerduim in de goede richting te vegen, schieten doe je op dezelfde manier met rechts.

Spartan Assault speelt zich af tussen Halo 3 en Halo 4 en telt 25 missies. Spartan Strike speelt zich af tijdens gebeurtenissen van Halo 2 en biedt 30 missies. Allebei de games zijn aan te raden, al speelt Spartan Strike iets beter en soepeler dan zijn voorganger Spartan Assault.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu