De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 16 – 2019

Florence Peeters
21 april 2019, 15:57
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 16 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 16 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Game of Thrones Guide

Het achtste seizoen van Game of Thrones is eindelijk van start gegaan. Het is niet gek als je na al die seizoenen niet meer alle verhaallijnen van Game of Thrones kunt herinneren. De Game of Thrones Guide-app helpt je om weer helemaal up-to-date te zijn van de hitserie. In de gids staan honderden personages uitgelegd, is er een interactieve map aanwezig en meer dan 300 exclusieve foto’s om te bekijken.

De app leent zich voor zowel het boek als de tv-serie. Ook is er een speciale anti-spoilerknop aanwezig, zodat het boek je niets verklapt. De Game of Thrones Guide is gratis te downloaden in de App Store, maar voor alle content moet je alsnog de portemonnee trekken.

A World of Ice and Fire

Penguin Random House LLC NY

Gratis via App Store

2. Flitsmeister

Als je Flitsmeister open hebt staan, is het niet meer nodig om naar een parkeerautomaat te wandelen of een aparte parkeer-app te openen als je ergens je auto neerzet. De app ondersteunt nu betaald parkeren. Als je ergens parkeert, herkent of de app of je in een parkeerzone stilstaat en vraagt of je een parkeeractie wil starten.

Rijd je na een tijdje weer weg, dan wordt er gevraagd of je de parkeeractie wil stopzetten. Hierdoor vergeet je niet om het parkeren weer stop te zetten en betaal je nooit teveel. Vervolgens betaal je direct vanuit de app het verschuldigde bedrag voor betaald parkeren. Dit kan via creditcard of automatische incasso.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

3. PGA Tour Golf Shootout

Net nu golflegende Tiger Woods succesvol zijn rentree heeft gemaakt, brengt ontwikkelaar Concrete Software de gloednieuwe game PGA Tour Golf Shootout uit in de App Store. Ga Woods achterna door het op te nemen tegen andere gebruikers van het strak vormgegeven golfspel. Golf Shootout heeft naast deze online modus ook een carrièremodus.

Doe mee in toernooien en speel door punten te winnen allerlei exclusieve golfclubs vrij. Of maak met je vrienden een clubhuis aan en speel tegen elkaar in duels. Daarbij krijg je dagelijks allerlei extra uitdagingen waar je punten mee verdient, dus oefen maar vast op je hole-in-one!

PGA TOUR Golf Shootout

Concrete Software, Inc.

Gratis via App Store

4. Facebook Messenger

Facebook Messenger heeft nu officieel een donkere modus, die al je chats in het donker weergeeft. Het is de laatste toevoeging aan een flink vernieuwd Messenger. Eerder werd de manier van navigeren al veranderd.

Facebook bracht de donkere modus een maand geleden al uit als een soort easter egg, maar nu is de feature officieel beschikbaar. De modus schakel je in door op je profiel-icoontje te tikken en bovenaan het schuifje achter de Donkere Modus-optie op groen te zetten.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

5. Sift

Het nieuws dendert altijd door en journalisten werken vaak onder tijdsdruk. Dit zorgt ervoor dat er steeds minder ruimte voor analyse en achtergrondstukken is. Dat probleem wil Sift oplossen.

De nieuwe app vertelt namelijk niet het laatste nieuws, maar het verhaal daarachter. Wanneer het in de kranten gaat over een mogelijk vuurwapenverbod in Amerika, duikt Sift de archieven in om uit te leggen hoe de huidige situatie is ontstaan. Vervolgens worden er experts bijgehaald en de vergelijking met andere landen gemaakt.

Sift - News Therapy

All Turtles Corporation

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen