De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 16 – 2018

Rick van der Veer
22 april 2018, 16:11
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 16 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 16 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Notability

Notability is een zeer complete app waar je onder meer standaard notities mee maakt, pdf-bestanden van aantekeningen kan voorzien en op afbeeldingen en foto’s schetst. Ook bevat de app een mogelijkheid om audio op te nemen en van bepaalde tags te voorzien, zodat je deze later gemakkelijk terugvindt. Dat is handig als je bijvoorbeeld een hoorcollege of vergadering later terug wil beluisteren.

Daarnaast slaat Notability al je bestanden automatisch op in iCloud, waardoor ze altijd altijd up-to-date zijn. Een leuke toevoeging is de goede ondersteuning van de Apple Pencil. Verder kun je al je notities gemakkelijk ordenen door ze in overzichtelijke mapjes te plaatsen. Notability is met zijn prijs van 10,99 euro zeker geen goedkope app, maar is met één aanschaf van jou, zonder in-app-aankopen.

Notability

Ginger Labs

Gratis via App Store

2. Outcast

Apple zet de Apple Watch steeds vaker in de markt als een zelfstandig apparaat, die ook zonder iPhone in de buurt de moeite waard is. Het enige wat nog ontbreekt is het luisteren van een podcast tijdens deze wandeling. Outcast speelt hier slim op in, want met deze app heb je je iPhone niet nodig om naar podcasts te luisteren. Alleen een bluetooth-headset (of AirPods) zijn voldoende.

Als je eenmaal weet hoe de basis Outcast van werkt, heeft de app nog wat leuke extra’s. Zo zijn er negen themakleuren om uit te kiezen, kun je de afspeelsnelheid wijzigen of snel vooruit spoelen. Vooral omdat Apple zelf geen alternatief geeft, maakt dat van Outcast een uitstekende manier om zonder iPhone naar podcasts te luisteren. Dit zal vermoedelijk vooral voor sporters een uitkomst zijn, omdat je de app gewoon op de achtergrond kunt laten draaien om te blijven luisteren.

Outcast voor Watch

Crunchy Bagel

Gratis via App Store

3. Black

Black is een camera-app die het net iets anders aanpakt dan andere apps die je in de App Store vindt. In plaats van je zo veel mogelijk opties voor kleur te geven, schiet Black alleen maar foto’s in zwartwit. Maar daar is meer mee mogelijk dan je denkt.

Zo kun je met verschillende typen ouderwetse camera’s foto’s maken, die ieder andere resultaten opleveren. Ook kun je rechtstreeks in de app instellingen aanpassen op het gebied van contrast en belichting. Bovendien kun je je gekozen instellingen opslaan, zodat je ze later nogmaals kunt gebruiken.

BLACK - B&W Film Emulator

Stojanowski Consulting Ltd

Gratis via App Store

4. Bear Focus Timer

We kunnen allemaal af en toe wel wat extra hulp gebruiken bij het concentreren op werk of school. Bear Focus Timer helpt je hierbij zonder je onder druk te zetten. Je legt simpelweg je iPhone plat neer en de beer houdt de timer voor je in de gaten. Tijdens het concentreren kan Bear Focus Timer je voorzien van achtergrondruis, al is dit eenvoudig uit te schakelen.

Zodra je een pauze verdiend hebt, laat de app je dit weten met een flits of een geluidje. Terwijl je aan het werk bent, onderneemt de beer allerlei activiteiten. Draai je je iPhone eerder om dan de tijd toelaat, dan hou je er echter alleen een boze beer aan over.

BFT - Bear Focus Timer

IDEAMP Co.,Ltd.

€ 2,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu