Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 16 – 2017

Wouter Nijsen
23 april 2017, 16:15
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 16 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent een vers app-overzicht! Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 16 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 16 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

Microsoft To Do

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft heeft een nieuwe taken-app uitgebracht met functies van Wunderlist. De aparte Wunderlist-app sluit op termijn en maakt volledig plaats voor Microsoft To-Do. Mensen kunnen de app gebruiken om lijstjes bij te houden en plannen te maken. Nieuw is het overzicht ‘Mijn dag’. Hier hang je plannen aan de huidige dag en streep je ze af na voltooiing. Je kunt notities aan taken toevoegen en een einddatum instellen. Daarnaast is het mogelijk herinneringen te plaatsen, zodat je echt niets vergeet.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram laat je sinds eind vorig jaar foto’s van anderen bewaren. Nu rolt de app verzamelingen uit, zodat je deze foto’s beter kunt organiseren. Als je een foto opslaat, krijg je de keuze om deze aan een verzameling toe te voegen, of om een nieuwe verzameling te starten. Denk bijvoorbeeld aan een collectie hondenfoto’s, foto’s die je weten te inspireren of foto’s van leuke mensen. Door in een verzameling op het plusicoontje rechtsboven te drukken, kun je ook oude bewaarde foto’s toevoegen.

Trickpics

ENJOYIT360 SL

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Apple houdt niet van pornografisch materiaal in de App Store. Apps die iets teveel huid laten zien, worden daarom zonder pardon verwijderd. Nu heeft Pornhub iets slims bedacht om toch toegelaten te worden. De app TrickPics gebruikt augmented reality om delen van je lichaam die niet in de App Store mogen verschijnen op komische manier te verbergen. Daarom kun je elke naaktfoto nu kuis maken, via een geinige filter. Denk bijvoorbeeld aan propellers over je tepels, of een lightsaber over andere delen van het lichaam.

After Ice

Ghostwheel

Gratis via App Store

De stijging van het zeeniveau is iets wat nu al problemen en rampen oplevert op verschillende plaatsen wereldwijd. Maar het inzichtelijk maken van de wereld nog te wachten staat, wil maar niet lukken. De kunstenaar Justin Brice Guariglia en ontwikkelaar Strange Flavour proberen het inzichtelijk te maken met hun app After Ice. De app kwam ter gelegenheid van de Dag van de Aarde uit en werkt met je locatie en de camera van je iPhone. Op basis van data van NASA toont After Ice verschillende scenario’s van wat er gebeurt als het ijs wereldwijd blijft smelten en de zeeën stijgen.

Cut the Rope: Magic GOLD

ZeptoLab UK Limited

€ 0,49 via App Store

In Cut the Rope Magic, de gratis App van de Week, draait alles om een nieuwe magische kracht voor hoofdpersonage Om Nom. Hij kan namelijk transformeren in andere wezens. De basis van de game is wel onveranderd gebleven. Je moet touwen doorsnijden zodat Om Nom snoepjes kan happen. Ook zijn er in elk level drie sterren te verzamelen voor de perfecte score. Dankzij het transformeren en leuke extra interactieve elementen toe te voegen, spelen de levels net wat anders dan normaal.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's